NB I

Ki lehet használni a pocsék időjárást?

  • hatharom.com

Szombaton az egész ország területén ítéletidő van, a szeles esős időben pedig nehéz dolga lesz a csapatoknak.

Az idokep.hu szerint közel egy hónapnak megfelelő csapadékmennyiség hullott le az ország bizonyos részein az elmúlt néhány órában, a fővárosban például péntek éjszaka óta folyamatosan zuhog az eső.

Ez az OTP Bank Liga nyitányának is betesz, hiszen ilyen körülmények között aligha lehet látványos és szórakoztató mérkőzéseket játszani. Az Újpest és a Honvéd rangadója például a Fáy utcában, a Vasas pályáján kerül elvileg megrendezésre. Az angyalföldi pálya amúgy is az egyik legrosszabb minőségű játéktérnek számít az élvonalban, az özönvíz szerű eső miatt egyelőre csak elképzelni lehet, milyen katasztrofális lehet a helyzet. A rendkívül mély és ázott talajon nehéz lesz szép játékot mutatni és gólokat szerezni. Ráadásul mindkét csapat igen jól szervezi meg a védekezését, és ehhez hozzájön, hogy közel azonos képességű csapatokról beszélünk.

Borsodban rendezik az újoncok csatáját, azaz a Mezőkövesd - Gyirmót találkozót. A helyzet a keleti országrészben sem túl rózsás, így az ázott talaj ott is közrejátszhat a mérkőzés alakulásában. A Pintér Attila vezette kövesdiek a tavasszal parádésan védekeztek az NB II-ben, sok kapott gól nélküli meccset tudtak lehozni a sárga-kékek. A Gyirmót a nyáron edzőt cserélt, így Bene Ferenc helyett Urbányi István irányítja a másodosztály bajnokát. A felkészülés alatt lejátszott meccsek eredményeiből azonban az szűrhető le, hogy az átálláshoz több időre lesz szükség. A gyirmótiak komoly gondokkal küszködtek a góllövés terén, egy Pintér-csapat ellen ez pedig nem sok bizakodásra ad okot.

Szóval két olyan meccset rendeznek ma az NB I-ben, amelyekben eleve erősen benne volt az "under", a rengeteg csapadék valamint a nehéz talaj miatt pedig ennek esélye igencsak megnőtt. A kövesdi meccsen a 2,5 gól alatti góltermés 1.60, a pesti rangadón pedig 1.70-es szorzót fizet a   (A játéknap harmadik találkozóját a Fradi és a Haladás vívja. Ezt a meccset nem sorolnánk a másik ketté mellé, mert egyrészt a Groupama Aréna az ország legjobb minőségű pályájával rendelkezik, ráadásul ezt a találkozót csak este rendezik, addig pedig még feljavulhat az időjárás is.)

2016-07-16;212