Európa Liga

Kondás sajnálja, a Vidinek hármat rúgnának

  • hatharom.com

A csütörtökön az Európa Liga selejtezőjében pályára lépő csapatok közül egyedül a Videoton tudott nyerni, a Debrecen és az MTK hazai pályán kapott ki. Az edzők szerint nem szolgáltak rá a vereségre.

Fotó: MTI (archív)

Bár a Debrecen már a 2. percben előnybe került, Kondás Elemér együttese végül 2-1-es vereséget szenvedett a fehérorosz bajnokság nyolcadik helyén tanyázó Zsodino gárdájától. A hajdúságiak trénere szerint csapata jól játszott és a balszerencsének is köszönhető, hogy hátrányba került az első meccsen. "Végig irányítottuk a találkozót, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, az ellenfél egy átlövéssel és egy jól eltalált szabadrúgással tudott nyerni. Nem érdemeltünk vereséget. Masszívan futballozott a Zsodino, erre is számítottunk, mégis sikerült sok lehetőséget kidolgoznunk, folyamatosan az ellenfél térfelén voltunk. Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, mert győzelmet szalasztottunk el. Nem adjuk fel, az fog dönteni, hogyan használjuk ki a helyzeteket a visszavágón" - nyilatkozta a dvsc.hu-nak Kondás Elemér. A fehéroroszok szakvezetője a győzelem ellenére sem nyugodt, gor Kriusenko szerint a továbbjutást illetően továbbra is 50-50 százalék esélye van a feleknek. "A játékosok nagy része még tapasztalatlan a nemzetközi porondon, sokan most játszottak először az Európa-ligában, ez meg is látszott, de miután megnyugodtak ó, jól teljesítettek. Egyelőre nem ünnepeljük a továbbjutást, még mindig úgy gondolom, hogy 50-50 százalék az esély".

Fotó: vidi.hu

Az esti fellépők közül a Videoton 2-0-s győzelmet aratott a szerb bronzérmes Csukaricski felett. Henning Berg alakulata elsősorban a második félidei játékával lehet elégedett, a fehérváriak a második góljukat ráadásul már emberhátrányban szerezték.  "Jó mérkőzést játszottunk, csapatként mutatottunk minőségi teljesítményt. Ha pedig a csapat jól játszik, akkor az egyének képessége is jobban előtérbe kerülhet. Védekezésben és támadásban is fegyelmezettek voltunk, örülök az eredménynek, de nem szabad elfelejtenünk, hogy csak a párharc felénél tartunk. A kiállításnál a játékosok remek hozzáállásról tettek tanúbizonyságot, mentek előre a második gólért. Feczesin remekül harcolt, Suljic tudta, hogy mi fog történni és jól érkezett középen. A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy folytassák úgy, ahogyan elkezdték, mert közel álltunk a gólhoz. Persze pár észrevételem volt a védekezéssel és a támadással kapcsolatban, de alapvetően mindkét félidővel elégedett vagyok. A második félidőben a Csukaricski igyekezett nagyobb nyomást helyezni ránk – nem kétség, jó játékosaik vannak, ezért is vagyok elégedett mindkét félidei teljesítménnyel.“ - nyilatkozta Henning Berg a mérkőzést követően. A szerbek mestere a kétgólos hátrány ellenére nem tett még le a továbbjutásról, Milan Lesnjak a belgrádi visszavágón 3-4 rúgott gólt is elképzelhetőnek tart. "A Videoton bizonyította, hogy agresszív és jó csapat. Két hibát vétettünk, ezeket ki is használták a hazaiak. Egészen biztos vagyok abban, hogy a visszavágón teljesen más jellegű mérkőzést látunk majd a jövő héten. Nyilván az lesz a célunk, hogy akár 3-0-ra, akár 4-1-re, de megnyerjük a belgrádi találkozót".

Fotó: MTI

Az MTK a Debrecenhez hasonlóan szintén 2-1-re maradt alul az azeri Gabala ellen. A kék-fehérek számára igazán fájó lehet, hogy 0-0-s állásnál Kanta József büntetőt hibázott. A vendégek 2-0-ra is vezettek már, végül Torghelle Sándor gólja tartotta életben a továbbjutási reményeket.

"A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, ha bemegy a büntető, minden máshogy alakul, mert így futnunk kellett az eredmény után. Kiváló futballistái vannak az ellenfélnek, jobban játszottunk, mint a múltkori Európa Liga mérkőzésen, de kihagytuk a helyzeteket. Mindent megpróbálunk a visszavágón, sportemberek vagyunk, megpróbálunk mindent" - fogalmazott Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője.

A visszavágókra a jövő héten kerül sor, az első találkozón született eredmények alapján pedig kizárólag a Videotonnak van valós és reális esélye a továbbjutásra. A Debrecen egy jó mérkőzéssel még megfordíthatja a párharcot, míg az MTK számára pokolian nehéz lesz Azerbajdzsánban 2-3 gólt rúgnia.

2016-07-14;73