Átigazolás

Ha ez összejön, a Juve megint bajnok lesz

Olasz sajtóhírek szerint Gonzalo Higuaín megegyezett a Juventusszal, így a Serie A gólkirálya a következő szezonban a címvédőnél folytatja.

Az olasz Di Marzio cikkében azt írja, hogy az olasz bajnokság címvédője elhappolta egyik legnagyobb riválisától a Serie A legutóbbi kiírásának gólkirályát. A lap szerint a torinóiak 7,5 milliós éves fizetésben állapodtak meg az argentin támadóval. Az ügylet végére viszont még nem került pont, mivel a Napoli és a Juventus között még zajlik az alkudozás, de a cikk szerint ez nem lesz akadálya az átigazolásnak. 

Higuaín kivásárlási áráról nincsenek pontos információk, az olasz sajtóban 70 millió euró körüli összegről olvasni. Állítólag a Juventus akár ezt az összeget is hajlandó kifizetni, de a torinóiak szeretnének bevonni pár játékost is az üzletbe. Ennek értelmében Zaza, Pereyra, Sturaro és Rugani is Nápolyba költözhet, persze ha csak a déliek is belemennek az üzletbe.

A lap szerint a megegyezés részletei ugyan még kidolgozásra várnak, ám Higuaín Torinóba szerződése csak abban az esetben hiúsulhat meg, ha egy külföldi klub ráígér a Juve ajánlatára. Korábban az Arsenalt emlegették a támadó kapcsán, ám Arséne Wengernek nem szokása egy közel 30 éves játékosokért vagyonokat kifizetni. Korábban arról is lehetett olvasni, hogy Higuaín egy kínai csapat heti 950 ezer eurós ajánlatát is visszautasította, mert komoly célokért akar küzdeni. Az argentin a tavalyi idényben élete legjobbját nyújtotta, 35 bajnokin 36 gólt szerzett, ami karrierrekordnak számít. 

A külföldi bukmékerek szerint a következő idény is meglehetősen egyoldalú lesz a Serie A-ban, hiszen egyelőre nem látni, hogy a címvédő Juventust melyik riválisa tudná egy egész szezonon keresztül megszorongatni. A zebramezesek újabb bajnoki címe 1.57-es szorzót ér, míg a rangsorban utána következő Roma aranyérme már pénzünk hatszorosát érné. 

Oddsok az olasz bajnokra 2016/17
Juventus 1.57
Roma 6.00
Napoli 8.00
Inter 15.00
9734#00