Átigazolás

1,5 millió euróért adta el a Fradi Nagy Ádámot

A Ferencváros hivatalosan is bejelentette, hogy az olasz első osztályban szereplő Bologna csapatában folytatja pályafutását Nagy Ádám.

Immáron hivatalossá vált, amit már sejteni lehetett, vagyis, hogy a Serie A-ban szereplő Bologna csapatában folytatja pályafutását a legnagyobb magyar tehetségnek tartott Nagy Ádám. A magyar válogatottal az Európa-bajnokságot is megjárt 21 éves középpályásért a Ferencváros közlése szerint másfél millió eurót fizet a Bologna - az összeg adott esetben 1,8 millióra is emelkedhet - , amely többek között a Benfica és a Marseille ajánlatát tudta lekörözni. Nagy Ádám 2021-ig szóló megállapodást írt alá. 

A 21 éves Nagy 2015 májusában mutatkozott be a Ferencvárosban, első válogatott mérkőzését pedig tavaly szeptember 7-én, az Észak-Írország ellen idegenben elért 1-1-es döntetlen alkalmával játszotta. A nemzeti csapatban 11-szer szerepelt, a franciaországi Eb-n két csoportmérkőzésen, valamint a belgákkal szemben elveszített nyolcaddöntős összecsapáson játszott.

A Bologna a tavalyi idényben csak a 14. helyet szerezte majd a bajnokságban, ezért a vezetők a keret megerősítésén dolgoznak. Az olaszok már korábban szerződtettek két középpályást, Godfred Donsah-t és Luca Rizzót, előbbiért öt, utóbbiért hat millió eurót fizettek. Csatlakozik továbbá a kerethez a cseh válogatott Ladislav Krejcí és a milános Simoe Verdi is, vagyis a fiatal magyar játékosnak nem lesz egyszerű dolga a kezdőcsapatba kerüléséért vívott harcban. A Bologna vezetőedzője a játékosként világbajnoki döntőt vívó  Roberto Donadoni. 

186871

A Fradimedia ezzel a videóval búcsúzik Nagy Ádámtól: