EURO 2016

Ilyen volt az Eb sportfogadói szempontból

Górcső alá vettük az idei Európa-bajnokságot sportfogadói szemszögből is. A hatharom.com legénysége parádézott!

Véget ért a 2016-os Európa-bajnokság, ideje számot vetni a történtekről sportfogadási szempontból is. A kiscsapatok remek szereplésének köszönhetően bőséggel akadtak meglepetések, miként a végső győztes portugálokra is jó pénzzel lehetett fogadni. De lássuk is a konkrétumokat!

Eb-győztes

Az Európa-bajnokság kezdetére már egyértelműen a franciák számítottak esélyesnek, 4-szeres odds alatt fogadhattunk a gallokra, így az ő sikerül egyáltalán nem lett volna meglepetés. Portugália azonban outsider volt, hat csapatot is esélyesebbnek véltek a fogadóirodák, így aki a luzitánok végső sikerére tett pénzt, pénze 22-26-szorosát kaphatta vissza.

Mérkőzések

Szívünknek kedves eredményt láthatunk a dobogó második helyén, ugyanis a magyar válogatott osztrákok elleni győzelme fizetett majdnem a legjobban az Eb-n, csupán Izland meglepetéssikerével lehetett több pénzt keresni. A negatív főszereplő pedig a spanyol válogatott lett, amely kétszer is szerepel az első hat helyezett között (a horvátok és az olaszok ellen), mint erőteljes favoritként kikapó gárda. A legmagasabb szorzójú remi pedig az Eb-győztes portugálokhoz fűződik, az izlandiak elleni döntetlennel 4.47-szeres pénzt is lehetett keresni.

Az öt legnagyobb szorzó
Mérkőzés Kimenetel Bejött odds
Anglia-Izland 2 9.10
Ausztria-Magyarország 2 6.00
Ukrajna-Észak-Írország 2 5.96
Horvátország-Spanyolország 1 5.19
Wales-Belgium 1 4.84

Magyarország szereplése

Csak szuperlatívuszokban beszélhetünk Geráék Eb-kalandjáról, a nyolcaddöntős 0-4 sem von le semmit a srácok érdemeiből. Ahogy már fentebb jeleztük, az Eb egyik legnagyobb meglepetését is mi értük el, de aki például kombizta a három csoportmérkőzést, hetvenszeres pénzt nyerhetett.

A csoportgyőzelemre sem adtak sok esélyt a bukmékerek, itt 12.50-szeres pénzt ért az első helyünk, míg az, hogy a legjobb 16 között találunk legyőzőre, 2.60-szoros szorzóval volt fogadható a    -n.

Nagyon jól kereshetett, aki gólparádét várt a magyar csapattól, az 5 vagy több gól 4.25-szörös pénzt ért, míg ha valaki Dzsudzsák Balázsra szavazott a házi gólkirályok között, 5.75-szörös szorzót húzott be.

Gólkirály

Antoine Griezmann tükörsimán, hat góllal nyerte a gólkirályi címet, amely 12-szeres szorzót ért. Érdekesség, hogy a legnagyobb favoritnak tartott Thomas Müller még csak gólt sem szerzett a teljes viadalon.

Eb-statisztikák

Számtalan statisztikai fogadást tehettünk az Európa-bajnokságoot megelőzően, a gólokra, szögletekre, lapokra vonatkozóan. Sajnos az idei torna nem bővelkedett gólokban, mindössze 108 találat született, így messze alulmaradt a bukik által középértéknek belőtt 125-nek. Aki arra tippelt, hogy nem lesz 120 gól az 51 meccsen, megháromszorozta pénzét.

A szögletek esetében jól tippeltek az irodák, tökéletesen az elvárt közelébe maradtak az 539 sarokrúgással. Annak, hogy 525 és 550 között lesz a szögletek száma, 2.37 volt a szorzó.

A 205 sárga viszonylag soknak mondható, ez 2.75-szörös pénzt ért, míg a három piros lap viszont messze-messze az elvárt alatt volt, hiszen a korábbi 31 mérkőzéses kontinenstornákon is gyakran volt 5 fölött.

Rekordok, őrült fogadások

Számtalan őrült fogadást tehettünk arra vonatkozóan, milyen előre nem látható körülmények esnek majd meg a vb-n, illetve megdőlnek-e az egyes rekordok. Nos, egyetlen rekord sem dőlt meg, hiszen nem volt gyors piros lap, sem kései gól, sem brutálisan sok gólt szerző gólkirály, sem pedig túlságosan nagy arányú győzelem a döntőben.

Ami az ötezerszeres szorzójú fogadásokat illeti, egyik fogadásra sem volt megközelítőleg sem semmi esély.

Ha pedig az őrült fogadásokat vesszük górcső alá, hirtelen egyik fogadást sem találjuk nyertesnek, bár Joachim Löw a világon mindenhol túrkászott, így akár az a 6-szoros szorzó nyertes is lehet.

hatharom.com-statisztikái

Az egyenes kieséses szakasztól kezdve parádézott oldalunk szerkesztősége, hiszen 15 tippből 11-et behúztunk, többek között jól megtippelve az olaszok továbbjutását is a spanyolok ellen. Sajnos a döntőre nem jött be a "mindkét csapat szerez gólt" tippünk, de így is igencsak eredményes kontinenstornát zártunk.

Protipp

Profi tippmestereink számtalan ingyenes tippel örvendeztették meg a játékosokat a 2016-os Európa-bajnokságra. Ami a kizárólag Eb-szelvényeket illeti (vagyis nem volt kötésben más sportág vagy más fociliga eseménye), hat tippmesterünk összesen 53 tippet küldött játékba, melyből 33 zöldült és csak 20 bukott el.

Az 53 tippből +47.52 egység profitra tettünk szert, négy tippmesterünk is pluszban zárt. Varin és Cipolla csatározott az Eb legjobb tippmestere címért, az aranyérem pedig az egységek alapján Varin nyakába került ugyan (+23.86 egység), de Cipolla is hatalmas kalapemelést érdemel (+21.97), hiszen ő hét tippből hetet is eltalált, vagyis minden megérzése ült az idei kontinenstornán.

Így végeztek a tippmestereink az Eb-n
Tippmester Győztes tipp Vesztes tipp Egység
varin 5 1 +23.86
Cipolla 7 0 +21.97
Noemail 8 8 +3.65
Andersson04 7 6 +2.12
mr.blonde 3 2 -0.28
Tomihmv 3 3 -3.80

Elmondhatjuk tehát, hogy sportfogadói szempontból nem volt egy különösen nehéz Eb, habár a végső győztest bizonyára kevesen találták el, miként Wales és Izland pozitív, Anglia negatív előjelű meglepetése is szép pénzt hozhatott a bukmékereknek.

Aki viszont a hatharom.com legénységével tartott, akár a beharangozóknál, akár pedig az ingyenes Protippnél, az biztosan nagyon eredményes tornán van túl és bankszámlája is jelentősen megduzzadt.