EURO 2016

Griezmann vesztesként írt történelmet

A franciák gólkirálya lett az Eb legjobb játékosa, ez több tekintetben is kuriózum.

Az UEFA hétfő délután hozta nyilvánosságra az Eb egyéni elismeréseinek díjazottjait. A legjobb játékos végül a gólkirály, Antoine Griezmann lett, a legjobb fiatal pedig Renato Sanches, a portugálok aranyérmes középpályása.

Az Eb-k történetében nem csak ez volt az első alkalom, hogy ugyanaz a játékos nyerte az aranycipőt, mint aki a gólkirályi címet, hanem soha nem kapta még vesztes csapat játékosa ezt az elismerést.

A 25 éves játékos Cristiano Ronaldót és Dimitri Payetet előzte meg, míg Renato Sanches Kingsley Comannál és Raphael Guerreirónál kapott több szavazatot. Griezmann MVP-címére az Eb előtt 15-szörös oddson lehetett fogadni.

Ami az Eb álomcsapatát illeti, a legnagyobb meglepetés talán Gareth Bale hiánya, de Toni Kroos és Jérome Boateng szereplése is csodálkozásra adhat okot.

Rui Patrício (Portugália) – Joshua Kimmich (Németország), Jérome Boateng (Németország), Pepe (Portugália), Raphaël Guerreiro (Portugália) – Joe Allen (Wales), Toni Kroos (Németország) – Antoine Griezmann (Franciaország), Aaron Ramsey (Wales), Dimitri Payet (Franciaország) – Cristiano Ronaldo (Portugália)