EURO 2016

Franciaország az esélyes - Cristiano Ronaldo

  • hatharom.com

Karrierje egyik legnagyobb sikerét érheti el Cristiano Ronaldo, akinek egy Eb-győzelemmel egy álma válna valóra.

Vasárnap este Párizsban a kétszeres Eb-győztes házigazda Franciaország a Cristiano Ronaldo vezette Portugália ellen lép pályára a 2016-os Európa-bajnokság döntőjében.

"Úgy gondolom, hogy ők az esélyesek, mivel hazai környezetben játszhatnak és ez nagy előny egy ilyen meccsen. Az egész ország szurkol nekik, de ez egy döntő, ahol bármi megtörténhet. Felkészültünk a találkozóra, nehéz lesz legyőzni minket. Ezen a tornán még senkinek nem sikerült megvernie Portugáliát, remélem ez így lesz a vasárnap esti meccs után is" - nyilatkozta az uefa.com-nak a portugálok klasszisa.

Portugália#por-portugal#5

A lutizánok csapatkapitánya páratlan pályafutással büszkélkedhet, hiszen klubszinten és az egyéni elismerések terén számtalan címet bezsebelt már, ám egy valami hiányzik a vitrinjéből, mégpedig egy trófea a nemzeti válogatottal.

"Ez olyasvalami lenne, amiről mindig is álmodtam. Órási elismerést jelentene, ha címet tudnék nyerni a hazámmal. Keresztbe teszem az ujjaimat, mert hiszek benne, a társaim is hisznek benne, egész Portugália és a Franciaországban élő portugál kolónia is hisz benne"- fogalmazott CR7, aki 19 évesen, 2004-ben már egy Eb-döntőt elbukott.

C. Ronaldo szerez gólt?    
Igen Nem
TippmixPro@3.00 TippmixPro@1.28

"Egy fináléban bármi lehet, tudjuk, hogy nagyszerű ellenfél ellen kell játszanunk, egy nagyszerű nemzet ellen, de mindkét csapat számára kemény mérkőzés lesz" - tette hozzá.

Ugyan a csoportkörben Ronaldót sok kritika érte haloványabb teljesítménye miatt, a magyarok elleni meccsen az ő duplájával harcolta ki a továbbjutás a gárda, a horvátok elleni győztes gólban az ő lövését védte Quaresma elé a kapus, a lengyelek elleni büntetőpárbajban pedig az ő győzni akarása is kellett a sikerhez, nem beszélve az elődöntőről, ahol gólt és gólpasszt is jegyzett.

Cristiano Ronaldo a Wales ellen lőtt góljával beérte Michel Platini az Eb-k góllövőlistáján (9), így ha vasárnap is betalál, ő lehet minden idők legeredményesebb játékosa a kontinenstornák történetében, de jelenleg ez most a legkevésbé sem foglalkoztatja a 31 éves támadót.  "Ezek a dolgok jönnek maguktól. Próbálok nem figyelni a rekordokra. Egyszerűen csak megtörténnek, szóval szép dolog ez, de semmi több. Jól érzem magam, fiatalnak és erősnek. Szóval amit akarok, csak annyi, hogy továbbra is sikeres legyek".

Ronaldo tehát élete talán legfontosabb meccsére készülhet. A portugálok bízhatnak elszántságában és abban, hogy hátára veszi a csapatot, amely története első és egyben legnagyobb sikerére készül.

[1695478] 2016-07-10 21:00:00 Portugália - Franciaországx

 

[1695478] 2016-07-10 21:00:00 Portugália - Franciaországx;