Magyar foci

Nem sok csapat élvezi majd a hazai pálya előnyét

  • hatharom.com

Az előttünk álló szezonban jó lesz vigyázni a hazai pályán játszó csapatokkal, hiszen az országban uralkodó stadionépítési láz miatt az első és a másodosztályban is számos csapat kényszerül albérletbe.

NB I

A 12 csapatos OTP Bank Ligában hét olyan alakulat lesz, amelyik nem a saját stadionjában fogadja majd az ellenfeleket. Az MTK (Dunaújváros), a Haladás (Sopron) és a Videoton (Felcsút) az egész szezonban albérletbe kényszerül, míg az Újpest elméletileg csak szeptemberig költözik a Fáy utcába. A Diósgyőr viszont éppen az első őszi hónapban költözik majd Mezőkövesdre, míg a Vasas és a Honvéd tavasszal nézhet majd ideiglenes otthon után. 

Ez azt is jelenti, hogy csak a Ferencváros, a Debrecen, a Paks, a Mezőkövesd és a Gyirmót fogadja majd saját otthonában az ellenfeleket.

209575

NB II

A második vonalban is hasonló a helyzet, hiszen a pletykák szerint a Cegléd Szolnokra, a Kozármisleny Pécsre, a Mosonmagyaróvár Győrbe, a SZEOL Kecskemétre, a Cigánd Balmazújvárosba, a Vác Dunaújvárosba, a Budaörs pedig Csákvárra költözhet néhány hétre, hónapra, miközben az FC Szeged már eddig is Gyulán volt “otthon".

186240