Wimbledon

Legendákat legyőzve írhat történelmet Babos Timi

  • hatharom.com

Szombat késő délután a női páros döntőjében az ötödik kiemelt Babos Tímea - Jaroszlava Svedova duó az ötszörös bajnok Williams-nővérek ellen lép pályára.

Két év után ismét wimbledoni döntőt játszhat Babos Tímea, ezúttal a kazah Jaroszlava Svedovával, aki még 2010-ből mondhatja magát a torna bajnoknőjének. Azok után, hogy csütörtökön kiütötték a címvédő és világelső Martina Hingis/Sania Mirza duót, pénteken két szettben elintézték a Raquel Atawo/Abigial Spears amerikai párost is, amellyel bejutottak a fináléba.

"Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek! Ma talán lassabban kezdtünk, de együtt összeszedtünk Magunkat. Utána pedig zsinórban kilenc játékot nyertünk, így fordítottunk. Ismét nagy élményt jelentett, hogy teltház előtt játszhattunk az 1-es pályán. Holnap jöhet a Centerpálya:)!" – nyilatkozta Timi a győzelmüket követően a babostimea.hu-nak.

Ki nyeri a döntőt?
Babos/Svedova Williams/Williams
TippmixPro @ 2.70 TippmixPro @ 1.35

Babosék ellenfele a döntőben a Williams-nővérek lesznek, akik egyesben 11-szer, együtt pedig ötször hódították már el a trófeát Wimbledonban. Párosban 2012-ben győztek legutóbb, amit követően az olimpiai aranyat is begyűjtötték. Az indulásuknak most is ez volt az oka, szeretnék megvédeni a címüket Rióban, előtte pedig a legjobb hangolás egy major tornagyőzelem, ami mi más lehetne, mint Wimbi...Soha nem veszítettek egyébként Grand Slam-döntőt, 13-ból 13-nál járnak, ami elég demoralizáló statisztika, de természetesen Timiéknek ezekkel nem kell foglalkozniuk.

A 23 éves soproni kiválóság lehet a tenisz-történetének első magyar wimbledoni bajnoka a női párosoknál. A férfiaknál 1985-ben Taróczy Balázs győzött a svájci Heinz Günthardttal az oldalán.

A legfontosabb, hogy hasonló felfogásban álljanak ki, mint ahogyan tették azt Hingisék ellen. Ott zseniálisan lovagolták meg azt, hogy nem rajtuk volt a nyomás. Ebben bízhatunk most is, underdogként mindig könnyebb kihozni a legjobbat. Illetve szurkolni kell annak, hogy Angelique Kerber minél jobban kifárassza Serenát. Ez a mérkőzés ugyanis a női egyes és a férfi páros döntője után kerül megrendezésre.

Nem lesz egyébként ismeretlen a magyar-kazah duó számára az amerikai kettős. Együtt párosban ugyan nem játszottak még ellenük, de Timi még Kristina Mladenovic oldalán igen, méghozzá a 2014-es US Openen, ahol emlékezhetünk, hogy csak döntő játszmában kaptak ki. Svedovának még egy salakos meccsről lehet tapasztalata Williamsék ellen. 

Nyilván pokoli nehéz lesz Baboséknak nyerniük, de nem egy lehetetlen feladat. Komoly páros tudással rendelkeznek mindketten, ezt többek között Hingisék ellen is megmutatták. Kérdés, hogy képesek lesznek-e ezt a döntőben kihozni magukból? Reméljük igen, mert akkor remek meccs kerekedhet ebből, ahol akár meglepetés is születhet. Fogadás szempontjából inkább Timiékkel érdemes tartani.