EURO 2016

Antoine Griezmann történelmet írhat a bukik szerint

Az Eb-k történetében soha nem fordult még elő, hogy a gólkirály és a torna játékosa ugyanaz a személy lett volna. Az Atlético Madrid sztárja azonban közel áll ehhez.

Hat góljával gyakorlatilag biztos gólkirálynak tekinthető Antoine Griezmann az Eb-n. Ahhoz, hogy legalább megosztva kelljen átvegye az elismerést, Giroud-nak, Payetnek, Cristiano Ronaldónak vagy Naninak mesterhármast kéne elérnie a vasárnapi döntőben úgy, hogy közben Griezmann nem talál be. Ezt a címet tehát már gyakorlatilag kiosztották, de mi a helyzet a torna legjobb játékosának díjával?

Év Gólkirály UEFA Eb-játékosa
2012 Fernando Torres Andrés Iniesta
2008 David Villa Xavi
2004 Milan Baros Theodorosz Zagorakisz
2000 Patrkic Kluivert/Szavo Milosevics Zinedine Zidane
1996 Alan Shearer Matthias Sammer

Az UEFA 1996 óta osztja ki az Eb legjobb játékosának járó díját, de még soha nem kapta meg a gólkirály az elismerést, pedig olyan sztárokat is találunk a legjobb gólvadászok között, mint Alan Shearer, Patrick Kluivert vagy Fernando Torres.

A kontinensviadal legjobbjának járó elismerést egyébként eddig mindig a győztes csapatból választották, így talán nem is csoda, hogy Cristiano Ronaldóra 4-szeres szorzóval fogadhatunk, hiszen a portugálok jelentős underdogok a fináléban. Adódik azonban a kérdés, ha a franciák nyerik, akkor ki kaphatná, ha nem Griezmann. Korábban Paul Pogba volt a favoritja a trófeának, de a gallok közül jelenleg még Dimitri Payet is nagyobb favorit.

Ki nyeri az Eb-játékosa címet?
Antoine Griezmann 1.40
Cristiano Ronaldo 4.00
Dimitri Payet 8.00
Paul Pogba 15.00
Luis Nani 21.00
Renato Sanches 26.00

Logikusnak tűnik tehát, hogy ha valaki a portugál Eb-győzelmet szeretné megfogadni, akkor lényegesen nagyobb szorzóért inkább CR7 MVP-címére fogadjon, ha ugyanis a luzitánok nyerik az aranyérmet, igen nehéz elképzelni, hogy nem ő kapja a díjat.

[1695478] 2016-07-10 21:00:00 Portugália - Franciaországx;