Bulvár

Sztárjátékost igazolt a Manchester City, Fifázni!

Az angol tehetség azonban nem az első olyan gamer, akit egy sztárcsapat csak arra igazolt, hogy konzolon játsszon.

Sztárigazolást jelentettek be a napokban a Manchester Citynél. A klub leigazolta a 18 éves szuperthetséget, Kieran Brownt. Aki persze nem hallott még a fiatalemberről, ne kezdje el pofozni magát, Brown ugyanis e-sport játékos, vagyis a konzol előtt szerez dicsőséget, nem pedig a futballpályán.

Ő ugyanis az egyik leghíresebb FIFA-játékos és most már a Manchester City legénységét erősíti. Brown beszélt arról is, mi lesz a feladata. "Rendkívül izgatott vagyok, ez valami új nekem és a klubnak is. Feladatom lesz, hogy a Twitchen streameljem a mérkőzéseimet, videókat kell csinálnom a Manchester City YouTube-csatornájának, játszani fogok City-fanokkal és képviselni fogom a klubot a különböző tornákon. Ez egy olyan lehetőség, amely keveseknek adatik meg, de szeretnék élni vele."

A rohamosan fejlődő e-sport univerzumában már elengedhetetlen az online jelenlét - véli Diego Giglaini, a klub marketingosztályának alelnöke. "Szeretnénk nagyon online jelenlétet, szeretnénk megszólítani a fiatalokat, hogy szurkoljanak a Manchester Citynek. Ezért is szerződtettük Kierant, aki egy fantasztikus tehetség, éhes a sikerre és szeretne fejlődni. Úgy hiszem, nem csak egy fantasztikus játékos, de remekül szót ért majd a fiatalokkal az egész világon."

Brown egyébként nem az első ilyen igazolás, hiszen a Wolfsburgnak már február óta van egy angol játékosa, míg Angliában a West Ham rendelkezik szerződtetett fifással.