Európa Liga

Nyerni tudott az MTK, szenvedett a Debrecen

  • hatharom.com

A Debrecen és az MTK is sikerrel vette az Európa Liga selejtezőjének első fordulóját, mindkét magyar csapat győzni tudott szerényebb képességű ellenfele ellen.

Tisza és Holman góljával nyert a Loki / Fotó: MTI

Az első mérkőzésen aratott 5-0-s győzelem tudatában nem lehetett kérdés, hogy a Debrecen a félamatőr La Fiorita ellen újabb sikert könyvelhet majd el. Bár előzetesen arra lehetett számítani, hogy a Loki hazai pályán másodszor is kitömi ellenfelét, a lelkes San Marinó-i alakulat jól állta a sarat és megúszta a nagyobb zakót.

Kondás Elemér együttese rengeteg helyzetet dolgozott ki a mérkőzés folyamán, de a vezető gólra egészen a 41. percig kellett várni, amikor Tisza Tibor egy lefordulás után kilőtte a hosszú felső sarkot (1-0). A szünet után hat perccel Holman Dávid duplázta meg a hajdúságiak előnyét  egy remek egyéni alakítás után (2-0), de innentől kezdve az amúgy sem túl nagy iram alábbhagyott. A Debrecen ugyan támadásban maradt, de a befejezéseknél rendkívül dekoncentráltak voltak a támadók, így csak a kapufákig jutottak el, gólt már nem sikerült szerezni.

A Debrecen továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben, de a találkozóra kilátogató több, mint 10 ezer néző ennél a produkciónál jóval többet érdemelt volna. A Loki a 2. fordulóban a fehérorosz Zhodino ellen lép majd pályára, abban a párharcban ennél lényegesen többre lesz szükség a továbbjutáshoz.

[2256718] 2016-07-07 18:00:00 Debrecen - La Fiorita Montegiardinox;

A pályára lépő magyar csapatok közül az MTK-nak volt a legnehezebb dolga, miután Kazahsztánban 1-1-es döntetlent ért el az Aktobe ellen. A Gyirmóton megrendezett mérkőzés azonban jól alakult a magyar csapat számára, hiszen Nikac góljával már a 7. percben előnybe került (1-0). Az MTK jobban játszott ellenfelénél, de sokáig nem változott az eredmény, majd a 84. percben az Eb-t is megjárt Bese Barnabás góljával bebiztosította a győzelmet és ezzel együtt a továbbjutást is (2-0). Teodoru Vaszilisz gárdája így 3-1-es összesítéssel lépett tovább,  a következő fordulóban majd az azeri Gabala együttesével csap össze.

[2256742] 2016-07-07 18:00:00 MTK - Aktobex;
2016-07-07;73