EURO 2016

A rutin vagy a lelkesedés lesz a nyerő?

  • hatharom.com

Vajon az újonc Wales képes bejutni a döntőbe? Vagy Cristiano Ronaldo 2004 után újabb finálét játszhat a válogatottal?

"Hiszünk magunkban, Portugália tudja, mit jelent elődöntőt játszani, de nem tekintünk magunkra esélytelenként. Amikor egy csapatnak megy a szekér, akkor mindenhol jó a morál, de a mi csapatszellemünk a sötétben született meg, amikor a helyzetünk nem volt rózsás. Lehetsz a legjobb edző a világon, de ha a játékosok nem azt csinálják a pályán, amit kell, akkor nem érsz vele semmit. Szerencsés fickó vagyok".
- Chris Coleman -

A torna előtt szinte elképzelhetetlennek tartottuk, hogy Wales csapata egészen az elődöntőig meneteljen az Európa-bajnokságon, ám Chris Coleman legénysége újfent bebizonyította azt a frázist, hogy a mai futballban már nincsenek lebecsülendő kiscsapatok. A walesiek minden meccsükön betaláltak a kapuba, öt meccsen összesen 10 gólnál járnak, ezzel a franciák mögött a második legeredményesebb csapatnak számítnak az Eb-n.

Portugália viszont annak ellenére jutott el a négy közé, hogy gyakorlatilag még nem volt egy jó meccse sem az Eb-n, Fernando Santos alakulata a rendes játékidőben nem tudott mérkőzést nyerni, igaz, vereséget sem szenvedett senkitől.

Portugália#por-portugal#5
Wales#wal-wales#5

Bár a fogadóirodák egy szoros 90 percet várnak kevés góllal, az oddsok alapján Portugáliának van nagyobb esélye a továbbjutásra, hiszen Cristiano Ronaldóék döntője csak 1.56-os szorzót fizet a walesiek 2.25-ös értékével szemben.A két válogatott utoljára 2000-ben egy barátságos mérkőzés keretein belül találkozott egymással, az akkor (is) klasszis csapattal rendelkező luzitánok sima 3-0-s győzelmet arattak.

Ki jut tovább?    
Portugália Wales
TippmixPro@1.56 TippmixPro@2.25
[1695476] 2016-07-06 21:00:00 Portugália - Walesx

"Ez nem csak Ronaldóról és Bale-ről szól. Mind a négy csapat minden játékosa ugyanazért van itt. Wales egy remek csapat, kiváló technikai képességekkel. Sokat tanultam Jimmy Hagantől (Santos korábbi edzője volt a Benficánál - a szerk.) a brit futballról, ami nagyon fontos a számomra."
- Fernando Santos -

Ami a hiányzókat illeti, mindkét oldalnak lesznek kimaradói: Fernando Santos és a portugálok a középpályás William Carvalhóra eltiltás miatt biztosan nem számíthatnak, de kérdéses Pepe játéka is, aki a hétfői edzést kihagyta, míg kedden külön tréningezett a többiektől izomhúzódása miatt. A walesiek kapitányának is főhet a feje, hiszen sárga lapos eltiltás miatt két alapembere, Aaron Ramsey és Ben Davis is csak a lelátón figyelheti az eseményeket.

Az Eb-n mutatott teljesítmények alapján számunkra teljesen 3 esélyes a mérkőzés kimenetele. A találkozónak külön pikantériát ad Cristiano Ronaldo és Gareth Bale párharca, igen sok múlhat a Real Madrid két szupersztárjának szerdai teljesítményén. Walesnek nincs mit veszítenie, ezúttal is őszinte focival rukkolhat elő, Portugália pedig a taktikai fegyelemre helyezheti a hangsúlyt.

Portugália - Wales
 hatharom.com-tipp: Gólok száma 2-3 gól
TippmixPro@1.95
[1695476] 2016-07-06 21:00:00 Portugália - Walesx;