Wimbledon

Nagy pácban a címvédő, vajon feláll 0-2-ről Djokovics?

  • hatharom.com

A szerb klasszis csütörtökön 6:7, 1:6-ra elveszítette az első két szettet Sam Querrey ellen, majd jött az eső...

Az ötödik játéknap legnagyobb sztorija Juan Martín del Potro sikere lett volna a negyedik kiemelt Stan Wawrinka ellen, ha Sam Querrey nem húzza be az első két szettet a címvédő és világelső Novak Djokovics ellen. Az elmúlt két év bajnoka az első játszmát tie-breakben veszítette el, ami még nem is annyira meglepő egy nagy szervás ellenfél ellen, ami viszont utána következett, azzal talán még az amerikai sem számolt. A belgrádi sztár fejben úgy szétesett, amire az elmúlt másfél évben Grand Slam-tornán nem igazán volt példa. Kétszer veszítette el a második felvonásban a szervagémjét, egy olyan játékos ellen, akinek finoman szólva sem a fogadás a legnagyobb erőssége...Könnyű ütéseket rontott Djokovics, látszódott rajta, hogy teljesen elveszítette a fonalat. Jött azonban az égi áldás, egyik pillanatról a másikra leszakadt az ég, és mivel ez a meccs nem a centerpályán kapott helyet, így nem tudták befejezni. Megmentette az eső a szerbet? Ez igazából ma fog kiderülni. Az sem egy túl hálás feladat, hogy úgy aludd ki magad, hogy tudod, hogy másnap muszáj három szettet nyerned...

Képes Djokovics arra, hogy Querreyt 3-0-ra verje, viszont nem mindegy, hogy ezt úgy teheti meg, hogyha közben elmegy egy szett, vagy úgy, hogy nem hibázhat. Kísértetiesen hasonlít ez a meccs a tavalyi Kevin Anderson ellenire, amikor "Nole" ugyanígy elveszítette az első két szettet. Akkor viszonylag simán fordított, de ott is akadtak kulcsjátékok.

Djokovics tavalyi fordítása Anderson ellen 0-2-ről:

Nehéz elképzelni, hogy habkönnyen felálljon innen, már csak azért is, mert az amerikai pokolian összeszedett és a nagy szerváira bármikor támaszkodhat. Nyilván, ha Djokovics emel a játéka színvonalán, akkor Querrey is elbizonytalanodhat, ugyanakkor a harmadik és negyedik szettben teljesen nyugodtan játszhat. 

Ami érdekes, hogy a fogadóirodák továbbra is kitartanak a világelső mellett, jelenleg 1.55-1.60 közötti oddsot kínálnak a továbbjutására. Ha abból indulunk ki, hogy a mérkőzés előtt a 3-0-ás sikerére 1.25-1.30 körül lehetett fogadni, akkor ez a mostani teljesen jó, ám nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyivel másabb 0-2-ről hármat nyerni zsinórban, mint 0-0-ról. Arról nem beszélve, hogy természetesen a mai délutánra is esőt jósolnak, szóval könnyen benne van a pakliban, hogy egy lendületből nem játsszák végig. Ez elsősorban a címvédőnek nem jó hír, mert neki azt kell majd meglovagolnia, ha sikerül megtörnie Querreyt, ám ha jön az eső, akkor kezdheti elölről...De nem véletlenül becézik Houdininek Djokovicsot, ne lepődjünk meg, ha ebből is kimászik...

Nem tartanánk jelenleg egyik oldallal sem, és valószínűleg élőben is borzasztó nehéz lesz +EV-s tippet levadászni. A végső győztes piacon, azért szépen megugrott Djokovics szorzója, 2.60-at adnak rá, a mérkőzés előtt ez nagyjából 1.75 körül mozgott a    -nál.

Ki lesz Wimbledon bajnoka 2016-ban? - a TippmixPro szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 2.60
Andy Murray 2.65
Roger Federer 7.00
Milos Raonic 13.75
Nick Kyrgios 14.50
Juan Martín del Potro 21.00
Marin Cilic 48.00

Djokovics egyébként mind a négy Grand Slam-torna címvédője, összesen 30 mérkőzés óta veretlen a major versenyeken, ami rekordnak számít. 2008-ban, ugyanitt Wimbledonban fordult elő vele legutóbb, hogy ennyire korán búcsúzott egy GS-en, akkor Marat Safin győzte le.