EURO 2016

Ezúttal nem fogott az olasz átok, elődöntős a Nationalelf

Németország és Olaszország csatája büntetőkkel dőlt el, végül a szerencse a németeknek kedvezett.

4-4-2-es felállást választott ezúttal Joachim Löw, míg a szokásos 3-5-2-ben küldte fel csapatát Antonio Conte a harmadik negyeddöntőre. A Nationalelfnél ezúttal is a Müller-Gomez csatárdó kapott bizalmat, míg a Squadra Azzurránál Éder és Pellé.

[1695474] 2016-07-02 21:00:00 Németország - Olaszországx

A németek mesterének azonban gyorsan át kellett írnia a forgatókönyvét, Sami Khedira ugyanis tíz perc után cserét kért, így a helyére a támadásokat jobban segítő, rutinos Schweinsteiger érkezett. Nem biztos, hogy emiatt, de az első játékrész nem hozott túlságosan jó játékot, egy-egy nagyobb helyzetet leszámítva szinte semmi nem történt a 45 perc alatt. Joggal bízhattunk, hogy ennél azért többet látunk a szünetet követően.

A második játékrészre valamelyest megélénkült a németek támadójátéka, lényegesen gyakrabban értek oda Buffon kapuja elé, mint Giaccheriniék Neuer ketrecéhez. Így végül nem is volt érdemtelen Mesut Özil 65. perces gólja, amely nagyon úgy nézett ki, hogy el is döntötte a találkozót. Igaz, a gól előtt Mario Gomez gyanús helyzetben kapta a labdát.

A Squadra Azzurrának tehát szűk félórája maradt egyenlíteni, de a támadójátékuk továbbra sem zakatolt zökkenőmentesen. Az ajándék végül Boatengtől érkezett, aki hihetetlenül ostoba mozdulattal ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül, Kassai pedig teljesen jogosan befújta a büntetőt. Az ítéletet Bonucci hajtotta végre, és nem is hibázott. Jöhetett a ráadás.

A 2x15 perc ráadásban ismét nem történt sok említésre méltó, ám a büntetőrúgások során lerágtuk a körmünket. Az első tíz büntetőből mindössze négy ment be úgy, hogy Schweinsteiger az ötödik kör végén továbblőhette volna a németeket. A döntés végül a kilencedik párra maradt, Matteo Darmian hibázott, Hector viszont belőtte. Elődöntős Németország.

[1695474] 2016-07-02 21:00:00 Németország - Olaszországx;