Európa Liga

Amikor csak a kiütés elfogadható

A felforgatott debreceni keretnek sem okozhat gondot a rutintalan San Marinó-i kiscsapat kiütése.

   
La Fiorita Döntetlen Debrecen
22.00 9.00 1.05

Igencsak szűkös kerettel, mindössze 18 játékossal vágott neki a San Marinó-i túrának Kondás Elemér legénysége. A repülőgépen két kapus mellett helyet kapott a friss igazolás Mészáros Karol, Danilo Szekulics, a kölcsönből visszatér Geoffrey Castillion, valamint a felnőtt csapatban csak időnként számításba vett Szatmári Csaba, Ferenczi János és Ludánszki Bence is. Hiába azonban a tartalékos csapat, ezzel a kerettel is illene a Kondás-legénységnek simán kiütnie ellenfelét.

A DVSC piaci értéke 7,13 millió euró, míg a La Fioritáé csupán 325 ezer.

Mint azt a tar mester elmondta a szerdai nap folyamán, a La Fiorita ellen figyelniük kell majd az ellenfél kontráira, ugyanakkor egyértelműen a továbbjutás a cél.

A hajdúsági gárda ellenfele egyáltalán nem képvisel nagy játékerőt, történetük során mindössze az ötödik európa kupapárharcukra készülnek, az eddigi nyolc mérkőzésen összesen 1-28-as gólkülönbséget produkáltak. Két ismert játékos is erősíti azonban a kék-sárgákat, a 42 éves római legenda, Damiano Tommasi, valamint a miniállam futballjának legnagyobb neve, Andy Selva. A San Marinó-i együttes egyébként úgy hirdeti a találkozót, mint a valaha volt legerősebb ellenfél elleni párharc, amely talán nem is túlzás, hiszen eddig a lett Liepajas Metalurgs, a máltai Valletta, az észt Levadia Tallinn és a liechtensteini FC Vaduz jelentette számukra a végállomást.

A DVSC várható kezdőcsapata: Radosevic - Jovanovic, Brkovic, Mészáros N., Ferenczi - Mészáros K., Varga, Holman, Szakály - Tisza - Castillion

Felesleges lenne álszerénykedni vagy azt emlegetni, hogy hazai pályán a Fiorita átlagban csak 2,5 gólt kapott, még ennek a tartalékos, gyengécske Lokinak is illene 4-5 találattal, simán nyernie a kupamérkőzés első felvonását. A fogadóirodák egyébként 3-4 gólos magyar sikert jósolnak.

hatharom.com-tipp: Vendég és nem szerez mindkét csapat gólt
TippmixPro @1.50
[2256717] 2016-06-30 20:30:00 La Fiorita Montegiardino - Debrecenx;