Wimbledon

Bátor tippünk van a nap rangadójára

Az időjárás egyelőre rendesen kibabrált a szervezőkkel, bár csütörtökön valamelyest sikerült behozni a csúszásból. Pénteken talán ismét megússzuk eső nélkül, de biztos, ami biztos, félórával ismét korábban kezdődik a program, tehát magyar idő szerint 12 órakor.

A játéknap rangadója

Ritkán találkozik a legjobb 64 között két Grand Slam-bajnok, de most így hozta az élet, köszönhetően annak, hogy a 2009-es US Open-győztes Juan Martín del Potro a hosszabb kihagyása miatt nincs a kiemeltek között. Ellenfele a kétszeres major trófea birtokos Stan Wawrinka lesz. Nem kérdés, hogy ez a második kör slágermeccse, amely természetesen a centerpályán kapott helyet, így eső ide, eső oda, a behúzható tetőnek köszönhetően erre a derbire egészen biztosan sor kerül csütörtökön. Üdítőt, popcornt tehát nyugodtan be lehet készíteni. Karrierjük során ötször mérték össze eddig a tudásukat - 3-2 az argentin javára -, többek között Wimbledonban is találkoztak már 2008-ban (szintén a második körben), viszont del Potro abban az időben kezdett betörni a profi mezőnybe, tehát az akkori 6:7, 3:6, 5:7-es vereségéből messzemenő következtetést nem szabad levonni. Mint ahogyan a másik négy összecsapásukból sem, amelyek mindegyikét salakon vívták...

Ami biztos, hogy mindketten jó rajtot vettek. A dél-amerikai klasszisnak volt könnyebb dolga, nem is időzött túl sokat a pályán a veterán Stéphane Robert ellen. Stan sokkal keményebb ellenfelet kapott az amerikai Taylor Fritz személyében. Bár jellemző a svájcira, hogy lassan kezd, most tudta, hogy bajba kerülhet, így koncentrált játékot hozott a mérkőzés elején, amivel megalapozta a továbbjutását. DP ugyan nem a csúcsteniszét hozza még, de egyre jobb és Wawrinka füvön a leginkább sebezhető. Döntő lesz, hogy milyen százalékban ütik be az elsőket, azok mögött ugyanis nem sok pontot fognak veszíteni, főleg, ha behúzzák a tetőt és még inkább felgyorsul a labda. Szoros találkozóra van kilátás, amit borzasztó nehéz végig koncentráltan lejátszani, ezért úgy kalkulálunk, hogy öt játszmában dől el a győztes kiléte. Ha ez a forgatókönyv érvényesül, akkor inkább a svájcira tennénk a zizit, fizikálisan biztosan jobb állapotban van, és egyébként pluszos az ötszetteseken a mutatója (az ilyen mérkőzései 59%-át megnyerte).

Juan Martín del Potro-Stan Wawrinka
Hatharom-tipp: Wawrinka 3-2-re nyer
TippmixPro @ 4.65

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!