Wimbledon

Willis tündérmeséje Federer ellen folytatódik

  • hatharom.com

Íme a wimbledoni torna szerdai játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a férfi meccsekre.

A játéknap tutija

Szerdán megkezdődnek a második körös küzdelmek, illetve befejezik a keddről az eső miatt áttolódott összecsapásokat. A mai napon is lehet számítani kisebb megszakításokra, de ami fontosabb, hogy viszonylag erős szelet jósolnak. A topkiemeltek közül a címvédő Novak Djokovics, a hétszeres bajnok Roger Federer, a tavalyelőtti US Open-bajnok Marin Cilic, az ötödik helyen rangsorolt Kei Nisikori és a hatodik Milos Raonic lép pályára. A tavalyi két döntős, Djokovics és Federer valószínűleg gond nélkül lép majd a legjobb 32 közé, a többieknek viszont nem lesz annyira könnyű dolguk, Cilic a füves pályás specialista Szergij Sztahovszkijjal csap össze, Nisikori ellenfele a rutinos Julien Benneteau lesz, míg Raonic az olasz Andreas Seppivel néz majd farkasszemet. Elég alacsony oddsokat adnak a továbbjutásukra, nem is éri meg rájuk fogadni, a japánt például Sam Groth ellen ápolták, nincs tehát még 100%-os állapotban. Tetszetősebb Pierre-Hugues Herbert, aki az első forduló egyik meglepetését okozta azzal, hogy kiütötte a 21. kiemelt Philipp Kohlschreibert. Nagy szenzációnak azért ez nem számít, hiszen a francia srácról tudjuk, hogy borzasztó ügyes, a szerva-röpte játékának pedig tökéletes ez a borítás. Ellenfele Damir Dzumhur lesz, aki szintén underdogként nyert a nyitókörben, de neki jóval egyszerűbb dolga volt Denis Kudla ellen. Kilencszer is elveszítette az adogatását, ami még egy döntő szettes meccsen is soknak számít. Most egy még jobb játékos áll majd vele szemben, nem valószínű, hogy PHH ellen elég lesz ez a teljesítmény.

Pierre-Hugues Herbert-Damir Dzumhur
Hatharom-tipp: Herbert nyer
TippmixPro @ 1.25

A játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Elég jól vették a topkiemeltek az első körös akadályt, többekre a 64 között kemény menet vár, különösen David Ferrerre, aki a borítás specialistájával, Nicolas Mahut-val csap össze. A francia ismét borzasztó meggyőző felkészülést mutatott, megvédte címét s'Hertongenboschban, majd Queen's-ben a későbbi bajnok Andy Murray dolgát is megnehezítette. Wimbledonnak mindig nagy reményekkel vág neki, ismert figurája a tornának, ám nem az eredményeivel hívta fel eddig magára a figyelmet - hanem a 2010-ben John Isnerrel vívott rekord hosszúságú meccsével. Valamiért Londonban nem megy neki, sokszor nála gyengébbek ellen megszenved vagy kiesik, a legjobbaktól pedig rendre kikap. Most itt a lehetőség, hogy végre egy nagy nevet legyőzzön. Ferrernek ez a leggyengébb tornája, ráadásul pályafutása legrosszabb szezonját futja. Minden adott Mahut számára, hogy borítsa a papírformát.

Nicolas Mahut-David Ferrer
Hatharom-tipp: Mahut nyer
TippmixPro @ 2.15

 

A játéknap lutrija

A torna eddigi hőse az a Marcus Willis, aki világranglista 775.-ként nem csak feljutott a főtáblára, de ott egy meccset nyernie is sikerült. Ennyire hátul rangsorolt játékos 1988-ban jutott be legutóbb a legjobb 64 közé. A brit srác tündérmeséje talán a legszebben folytatódik, hiszen a svájci legendával, Roger Federerrel meccselhet a centerpályán. Megkérdezték a hétszeres bajnokot az ellenfeléről, Federer azt mondta, az 1300 ATP-meccse alatt még soha nem játszott olyan ellenféllel, aki egyébként teniszt oktat óránként 30 fontért...Arra is kitért a helvét, hogy nagyon kellenek az ilyen sztorik a sportáguknak, és bizony egy trükkös ellenfélnek tartja Willist. A balkezes szigetországi egyébként tipikus füves pályás teniszt játszik, a jó szervája mellett gyakran lép fel a hálóhoz és bátran nyúl a nyesésekhez, rövidítésekhez is. Semmiféleképpen sem várunk Federertől mészárlást, annak ellenére, hogy természetesen hatalmas a szakadék köztük. A svájci nyilatkozatából azonban az jött le, hogy egy jó meccset akar játszani, de nem az a célja, hogy megalázza az ellenfelét. Egyébként pedig nem is biztos, hogy sikerülne neki, egyrészről a formája olyan amilyen, másrészről ahogyan ő is említette, Willis egy trükkös ellenfél, akinek tökéletes a játéka fűre, harmadrészt pedig Federer nem különösebben szeret nagy szélben játszani. Egy 6:4, 6:3, 6:3-as eredménnyel vélhetően mindenki boldog lenne.

Roger Federer-Marcus Willis
Hatharom-tipp: 27.5 játék felett
TippmixPro @ 1.70

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 4.57-szeres pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!