Átigazolás

Higuaín elégedetlen, nem ír alá

Az argentin sztár ügynöke szerint a nápolyi csapat nem tartotta magát az ígéretekhez, így Pipita távozhat.

Két év múlva jár le Gonzalo Higuaín szerződése a Napolival, a szerződésében meghatározott kivásárlási ára pedig 94 millió euró. A hírek szerint Pipita azonban a távozáson gondolkozik, ugyanis Aurelio De Laurentiis elnök nem tartotta magát az ígéreteihez - nyilatkozta Higuaín ügynöke.

"Amikor aláírtunk a Napolihoz, ígéreteket kaptunk az elnöktől, hogy a Bajnokok Ligájában fog játszani Gonzalo és Scudettókat nyer majd, valamint a klub körül is folyamatosan fejlődni fog az infrastruktúra. Ezek közül több kritérium is nem valósult meg.

Pipita jelenleg leginkább De Laurentiis elnökre zabos

De Laurentiis elnök ráadásul nem volt hajlandó csökkenteni a játékos kivásárlási árát sem, így aki el akarja vinni a testvéremet, annak muszáj 94 millió eurót letennie az asztalra. Ez szerintem nem korrekt. Ha De Laurentiis nem fogadja el a kérésünket, mi sem írunk majd alá új szerződést. Meglátjuk, mi lesz jövőre és két év múlva. Ugyanakkor azt kizárnám, hogy Gonzalo dacból nem nyújt majd maximumot, ő egy igazán profi játékos. Edzeni fog és játszani, a legjobb tudása szerint. De ha minden így marad, akkor nem írunk alá új szerződést a csapattal."

Nicolas, Gonzalo testvére és egyben ügynöke továbbá élesen kritizálta a klub igazoláspolitikáját, amellyel szerinte esélytelenek felvenni a versenyt a Juventusszel. "Nagyon jól állt a csapat az én felső felében, de semmilyen extra erőfeszítést nem tett a klub, hogy begyűjtsék a Scudettót. Való igaz, hogy kellenek a fiatal tehetségek a csapathoz, de úgy hiszem, kellenek kész játékosok is, akikkel megtörhető a Juventus hegemóniája is. Így nem lehet... Ezzel a hozzáállással nem lehet versenyezni sem a Juvéval, sem pedig a Bajnokok Ligájában."

Korábban arról lehetett hallani, hogy Higuaínt szívesen szerződtetné honfitársa, Diego Simeone az Atlético Madrihoz, ám vélhetően Cholo olcsóbb megoldás után néz majd, míg a PSG esetében Nicolas tagadta volna, hogy felvették a felek egymással a kapcsolatot, megemlítve, hogy először a két klubnak kellene felkeresnie egymást.

9734#00