Átigazolás

A Szentek gólvadásza Liverpoolban folytatja

Július 1-jétől hivatalosan is a Vörösök futballistája lesz Sadio Mané. 41 millió euró volt az ára.

Kedden délután jelentették be a felek, hogy Sadio Mané ötéves megállapodást írt alá a Liverpoollal. A 24 éves játékos átigazolási díja 30 millió font (41 millió euró) volt, amely Andy Carroll és Christian Benteke után a harmadik legmagasabb összeg, amelyet a Pool kifizetett.

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet?
Manchester City 3.00
Manchester United 5.00
Arsenal 6.50
Chelsea 7.50
Tottenham 8.00
Liverpool 9.00
Leicester 29.00

Mané Jürgen Klopp negyedik átigazolása, Marko Grujic, Joel Matip és Loris Karius már korábban csatlakozott a német mester csapatához. "Nagyon boldog vagyok, életem egyik legnagyszerűbb napja ez. Sikerült Európa egyik legnagyobb csapatához szerződnöm, amelynek hatalmas történelme és sok trófeája van. Most várom, hogy végre találkozzak leendő csapattársaimmal és a stábbal. Többen is kerestek engem, de úgy hiszem, a Liverpool volt a legjobb döntés" - utalt a támadó arra, hogy korábban a Manchester United kétszer is bejelentkezett érte.

A szenegáli válogatott játékos 2014 nyarán érkezett a Salzburgtól a Southamptonhoz, ahol 75 mérkőzésen 25 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott. Különösen a mostani idénye sikerült jól, hiszen a Szenteknél 11 gólig és 7 gólpasszig jutott 37 bajnokin.

Érdekesség, hogy a Mané által szerzett 21 bajnoki gól az utóbbi két évben nyolccal több, mint amit bármelyik Liverpool-játékos lőtt. Manét Philippe Coutinho követi 13 találattal.

9501#00