Wimbledon

A nagyképű ausztrál megjárhatja a poklot a veterán cseh ellen

Íme a wimbledoni torna keddi játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a férfi meccsekre.

A játéknap tutija

Hétfőn csodásan lezajlott a nyitónap, keddre viszont már 80 százalékra írják, hogy lesz eső, ugyanakkor csak késő délután érkezik meg az All England Club fölé, így jó néhány meccset lejátszhatnak. A nagy sztárok közül pályára lép a hazai kedvenc Andy Murray, a negyedik kiemelt Stan Wawrinka, az egykori döntős Tomás Berdych, illetve a 2009-es US Open-bajnok Juan Martín del Potro. Murray kifejezetten könnyű ellenfelet kapott honfitársa Liam Broady személyében. Wawrinkának az amerikai Taylor Fritz, míg Berdychnek Ivan Dodig már sokkal keményebb falat. Nem gondoljuk, hogy ezeken a meccseken borulni fog a papírforma, de ettől függetlenül egy lyukas garast nem tennénk a svájci és a cseh továbbjutására. Del Potróra viszont annál inkább, aki éppen azzal a Dani Vallverduval kezdett el együtt dolgozni, akit Berdych "kirúgott" a csapatából. A hírek szerint 100 százalékosan fit az argentin, ezt bizonyítja a felkészülése is, amely kifejezetten jól sikerült számára. Wimbledonban 2013-ban játszott legutóbb, akkor az elődöntőig menetelt és egy emlékezetes meccsen maradt alul Novak Djokoviccsal szemben. Valami hasonló teljesítmény elég komoly meglepetés lenne, de vehet egy jó rajtot a 36 éves Stéphane Robert ellen. A veterán francia Párizsban veszélyes ellenfél, füvön viszont nem igazán tényező, és egyébként is sokkal gyengébb képességű teniszező, mint DelPo. Egészséges, jó állapotban van a dél-amerikai sztár, így nem kérdés, hogy neki kell továbbjutnia a legjobb 64 közé.

Stéphane Robert-Juan Martín del Potro
Hatharom-tipp: Del Potro nyer
TippmixPro @ 1.10

A játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Az első forduló egyik legérdekesebb mérkőzésének a fiatal ausztrál Nick Kyrgios és a veterán cseh Radek Stepanek összecsapása ígérkezik. Kyrgios az elmúlt két évi wimbledoni szereplése után nagy önbizalommal várhatja ezt a tornát, Melbourne mellett egyértelműen ez az a helyszín, ahol a legnagyobb fenyegetést jelenti a topjátékosokra. Nála azonban még mindig kérdés, hogy az érzelmein mennyire tud uralkodni, mennyire viszik el a figyelmét olyan dolgok, amiket egy vérprofi könnyedén kizár. Amikor ugyanis a játékkal foglalkozik, akkor varázslatos dolgokra képes. Stepanek ugyanakkor tipikusan az a minden hájjal megkent teniszező, aki képes lehet az ausztrál agyára menni. Ráadásul jó formában is van a 37 éves cseh, emlékezhetünk, hogy a Roland Garroson mekkora csatára kényszerítette Murrayt. Wimbledonban végképp nem szokta könnyedén adni a bőrét, az is élénken él bennünk, amikor két éve Djokovics dolgát nehezítette meg. Kyrgios az elmúlt két kiírásban hét meccset nyert összesen, de nem igazán volt közte olyan, amikor könnyedén lemosta az ellenfelét. Most sem várunk tőle sima győzelmet, elgondolkodtató a 3:2-es sikere  4.80-szoros pénzért.

Nick Kyrgios-Radek Stepanek
Hatharom-tipp: 39.5 játék felett (vagy 3.5 szett felett)
TippmixPro @ 1.85

 

A játéknap lutrija

Kyrgios mellett egy másik fiatal ausztrál, Luke Saville is pályára lép, aki egyébként kétszeres junior Grand Slam-bajnok, egyiket ráadásul éppen Wimbledonban szerezte. Nem olyan nagy léptekben tör előre, mint honfitársa, de például Fucsovics Marcival ellentétben, neki tavaly, tavalyelőtt, és mint látható, idén is sikerült túlélnie a selejtezőt. Ez a legerősebb tornája, kicsit meglepő számunkra, hogy a szintén kvaliból érkezett Dennis Novikov ellen underdognak tartják. Az amerikai 2012 óta nem játszott Grand Slam-tornán főtáblán, akkor is szabadkártyával vehetett részt a US Openen. Nincs nagy rutinja major tornákról, és semmi olyan extrát nem hozott ebben a szezonban, ami indokolná, hogy vele kellene tartanunk. Saville ezen a borításon nagyon jó, nem elsőnek fog Wimbledonban játszani, a selejtező harmadik körében ugyan öt szettre kényszerült, de volt négy napja kipihenni, így ez biztosan nem lesz befolyásoló tényező. Ezen a szorzón nem tudjuk otthagyni az aussie srácot.

Luke Saville-Dennis Novikov
Hatharom-tipp: Saville nyer
TippmixPro @ 2.15

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 4.38-szoros pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!