EURO 2016

Nem volt elég bátor a játékunk - Storck

  • hatharom.com/MTI

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint nem volt elég kompakt és bátor a magyar válogatott játéka a belgák elleni nyolcaddöntőben, ezzel együtt a német szakember boldog a csapat Eb-n mutatott teljesítménye miatt.

"Nem igazán szeretnék erről a meccsről beszélni - kezdte értékelését a szövetségi kapitány. - Tudtuk, hogy egy nagyon erős csapattal mérkőzünk, amely a világranglista második helyén áll. Minden elismerésem a csapaté azért, amit ezen az Európa-bajnokságon elértek. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődtek, optimistán várhatjuk a jövőt. A mérkőzés a második félidőben másképpen is alakulhatott volna, egy kis szerencsével talán egyenlíthettünk volna. Az első félidővel nem voltam elégedett. Nem volt elég kompakt és bátor a játékunk, hiányzott az önbizalom a játékosokból.  Teljességgel normális, hogy ilyen sok helyzete volt az ellenfélnek, természetesen a belgák megérdemelték a győzelmet. Gratulálok nekik, de ezzel együtt boldog vagyok, hogy ilyen teljesítményt nyújtottunk a tornán."

"Emelt fővel térhetünk haza, csodás tettet hajtott végre a csapat a tornán. Az első félidőben túlságosan tiszteltük az ellenfelet, de a másodikban mindent megtettünk az egyenlítésért, sajnos nem koronázta siker a próbálkozásainkat. Önbizalommal kezdhetjük meg a világbajnoki selejtezőket, a csapat tudja, hogyan kell futballozni, és képes helytállni a nemzetközi porondon. Az Eb azt mutatta, hogy optimistán várhatjuk a következő tétmérkőzéseket" - fogalmazott Bernd Storck.

A magyar válogatott négy mérkőzést játszott az Európa-bajnokságon: a csoportmérkőzések során legyőzte Ausztriát (2-0), majd döntetlent játszott Izland (1-1) és Portugália (3-3) ellen, így csoportelsőként jutott be a nyolcaddöntőbe. A belgák elleni meccs azonban a búcsút jelentette a mieink számára, aki a 4-0-s vereség ellenére is emelt fővel jöhetnek haza a tornáról. 

[1695461] 2016-06-26 21:00:00 Magyarország - Belgiumx;

A legjobb 16 csapat közé jutott válogatott egyébként szépen keresett az Eb-n: a részvételért 8 millió jár, a csoportmérkőzéseken elér győzelemért további egymillió, döntetlenért pedig 500 ezer euró - ez a magyarok esetében összesen további 2 millió. A nyolcaddöntő résztvevői 1,5 milliós jutalmat kapnak. A negyeddöntőbe jutott csapatok újabb 2,5 millióhoz jutnak. A legjobb négy közé jutást 4 millió euróval honorálják, a finálé vesztese 5 millió euróval vigasztalódhat, míg az Európa-bajnok jutalma 8 millió. A kontinensviadalon összesen 301 millió eurót osztanak szét a négy évvel ezelőtti 196 millióval szemben.

Magyarország#hun-hungary#5
euro-2016