Copa América

Messi visszavoulása lavinát indíthat el

  • hatharom.com

A Chile ellen elveszített Copa América-finálé után Lionel Messi bejelentette, hogy többé nem kíván pályára lépni az argentin válogatottban. Sergio Agüero szerint Messinek lesznek követői.

Átok ül Lionel Messin és az argentin válogatotton, amely három év alatt harmadik fináléjában maradt alul. Magyar idő szerint hétfő hajnalban a centenáriumi Copa döntőjében a címvédő Chile volt a gauchók ellenfele, ám akár csak a tavalyi fináléban, ezúttal is büntetők döntöttek - nem az argentinok javára. 

Lionel Messi a mérkőzés után rendkívül csalódott volt, a pályán a könnyeivel küszködött, majd később bejelentette, hogy visszavonul a nemzeti csapattól. "Ez nem nekem való, számomra a válogatottság véget ért. Megtettem mindent amit tudtam, fáj, hogy nem lettünk bajnokok. Négy döntőben is megpróbáltam. Címet nyerni Argentínával volt az a dolog, amit a legjobban akartam, de nem jött össze, szóval azt hiszem itt a vége. Így lesz a legjobb mindenkinek. Elsősorban nekem, aztán mindenki másnak. Nehéz döntés volt, de meghoztam. Nem lesz többé visszaút" - nyilatkozta az elbukott döntő után az ötszörös aranylabdás klasszis. 

Az argentin válogatott kapusa, Sergio Romero szerint azonban Messi csak hirtelen felindulásból tette ezt a nyilatkozatát és a portás bízik benne, hogy hamarosan visszavonja döntését. "Szerintem csak a pillanat hevében mondta ezt. Nem tudtom elképzelni a válogatottat Messi nélkül" - tette hozzá. 

Messi jó barátja, Sergio Agüero szerint azonban a Barca sztárja nem gondolja majd meg magát, sőt, véleménye szerint több honfitársa is követheti őt. "Számos játékos van a keretben, akik visszavonulhatnak a válogatottól. Ez volt a legrosszabb öltöző, amibe valaha jártam, rosszabb volt, mint az elbukott vb, vagy a legutóbbi Copa finálé után" - mondta Agüero. Sajtóértesülések szerint Javier Mascherano, Lucas Biglia, Ever Banega, Gonzalo Higuaín, Ezequiel Lavezzi, Angel Di Maria és Sergio Agüero is visszavonulhat a nemzeti csapattól. 

Messi ezen a tornán karrierje újabb mérföldkövéhez érkezett, miután 55 góljával az argentin válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője lett. Bár a Copán 5 gólt és számos gólpasszt jegyzett, a büntetőrúgásoknál elhibázta a maga tizenegyesét. 

[2156866] 2016-06-27 02:05:00 Argentína - Chilex
[2156866] 2016-06-27 02:05:00 Argentína - Chilex;