EURO 2016

Gratulálok Magyarországnak - Eden Hazard

  • hatharom.com

Érthetően elégedetten nyilatkoztak a magyar válogatott felett aratott 4-0-s győzelem után a belgák.

A papírformának megfelelően belga győzelemmel ért véget Toulouse-ban a Magyarország - Belgium nyolcaddöntő. Bár a 4-0-s végeredmény súlyosnak tűnik, a belga válogatott sztárjátékosai remek napot fogtak ki és számos nagy lehetőséget alakítottak ki, így közel sem érdemtelen a nagy arányú sikerük. 

"Nagyszerű meccs volt, megérdemeltük a győzelmet. Több gólt is szerezhettünk volna, de a kapus nagyszerű védéseket mutatott be. De emiatt nem szabad duzzognunk, boldogok vagyunk és már a negyeddöntőre gondolhatunk" - nyilatkozta a meccs legjobbjának választott Eden Hazard. "Egyelőre viszont még nem értünk el semmit, ott vagyunk a legjobb nyolc csapat között. Egy nagyszerű csapat ellen játszottunk, gratulálok Magyarországnak, minden tőle telhetőt megtett. Csapatként szilárdak voltunk, sok helyzetet kialakítottunk, még az ellenfelünknek nem engedélyeztünk sok lehetőséget" 

"Jól játszottunk, úgy érzem megérdemeltük a továbbjutást, sok helyzetet dolgoztunk ki. Az egyetlen negatívum, hogy az első félidőben nem tudtuk megszerezni a második gólunkat" - mondta a Manchester City sztárja, Kevin de Bruyne. 

Marc Wilmots szövetségi kapitány elégedett volt a látottakkal, különösen a csapatkapitány Hazard játéka tetszett neki. "Mondtam a meccs előtt Edennek, hogy azt akarom, hogy gólt lőjjön ezen a meccsen....Félidőben már 3-0-ra kellett volna vezetnünk, túl sokáig tartottuk az eredményt 1-0-n. A második és a harmadik gólt nagyon gyorsan szereztük, de ehhez rengeteg helyzetre volt szükségünk és a nagy meccseken nincs ennyi esélyed, ha pedig kihagyod a helyzeteidet akkor az ellenfél megbüntet. Azt mondtam a játékosoknak, legyenek türelmesek. Az edzéseken gyakran kétérintőt játszunk. Brazíliában megkérdeztétek tőlem,hogy miért, most viszont mindenki láthatta, hogy ezért, hogy ilyen gyorsan tudjuk járatni a labdát" - nyilatkozta Wilmots. 

A belga válogatott legközelebb pénteken a Gareth Bale vezette Wales ellen lép pályára Lille-ben. A bukik hasonlóan árazták be azt a meccset, mint a magyar-belgát, Hazardék újabb győzelme 1.70-es szorzón fogadható. 

Háromesélyes fogadás    
Wales Döntetlen Belgium
5.00 3.40 1.70