EURO 2016

Bombameglepetés, Izland kiütötte Angliát

  • hatharom.com

Hatalmas szenzációval zárult a nyolcaddöntős küzdelmek sora, az utolsó mérkőzésen a jóval esélyesebbnek tartott Anglia 2-1-es vereséget szenvedett Izland ellen.

Az utolsó nyolcaddöntőben Anglia és Izland válogatottja feszült egymásnak, utóbbi Magyarország mögött csoport másodikként verekedte be magát a legjobb 16 közé. Az oddsmesterek természetesen az angolokat hozták ki a mérkőzés favoritjának, de nem várt rájuk könnyű menet, ahogyan ezt a meccs felvezetőjében is ecsetelgettük.

[1695462] 2016-06-27 21:00:00 Anglia - Izlandx

A lehető legjobban indult az angolok számára a találkozó, hiszen a ziccerben kiugró Raheem Sterlinget az ötösön belül elsodorta az izlandi kapus, Hannes Haldórsson. A megítélt büntetőt Wayne Rooney nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte és ezzel gyorsan vezetéshez jutottak a Háromoroszlánosok.

Nem kellett azonban sokat várni a válaszra, a 6. percben egy jobb oldali bedobás után Kári Árnason csúsztatta meg fejjel a labdát, a bevetődő Ragnar Sigurdsson pedig három méterről a kapuba továbbította.

Hatalmas meglepetésre a következő gólt is Izland szerezte. A 18. minutumban egy jól kijátszott akció végén Jón Dadi Bödvarsson passzolt az angol tizenhatos előtt helyezkedő Kolbeinn Sigthórssonnak, aki 15 méterről, szemből lőtt a bal alsó sarok felé, s bár Joe Hart beleért a lövésbe, a labda átgurult a gólvonalon. 

Angliának bőben maradt még ideje az egyenlítésre, de nem tudtak igazán veszélyes ziccereket kialakítani. Lövöldöztek bőszen, ám egyik rosszabbul sikerült, mint a másik, a szélről beívelt labdákat pedig rendre sikerült a skandinávoknak kivágniuk. Az eredmény nem változott a hármas sípszóig, így az angolok számára véget ért az Európa-bajnokság.

Ezzel a forgatókönyvvel a fogadóirodák sem számoltak - nem úgy mint mi, ugyanis két vagy három gólt tippeltünk a meccsre, amely 1.90-szeres pénzt hozott a konyhára. A toronymagas favorit Anglia tehát elbukott, arra hogy Izland jut a legjobb nyolc közé, nagyjából négyszeres pénzt fizettek a    -nál.

[1695462] 2016-06-27 21:00:00 Anglia - Izlandx;
euro-2016