EURO 2016

Az angolok is megszenvedhetnek Izlanddal

  • hatharom.com

Az Eb utolsó nyolcaddöntőjében Anglia a mienk csoportjából másodikként továbbjutó Izland ellen lép pályára. Roy Hogdson együttesének nem lesz könnyű dolga a rendkívül masszív skandináv gárda ellen.

Amíg Anglia számára kötelező volt a továbbjutás a csoportból, addig Izland története legnagyobb sikerét könyvelhette el azzal, hogy bejutott a torna legjobb 16 csapata közé. Lars Lagerback együttese két döntetlennel és egy győzelemmel idáig veretlen a tornán, akárcsak hétfői ellenfele, a torna egyik esélyesének tartott angol válogatott. 

A csoportkör mérkőzései inkább az izlandiaknak sikerültek jobban, hiszen az északi csapat kihozta magából a maximumot, feszes és szervezett védekezésével, na meg kiváló helyzetkihasználásával rendkívül megnehezítette ellenfelei dolgát. Az angol kapcsán már közel sem ilyen pozitív az összkép, hiszen igencsak döcög a csapat játéka, főleg a támadóharmadban férne rá komoly formajavulás a Háromoroszlánosokra. 

[1695462] 2016-06-27 21:00:00 Anglia - Izlandx

A hétfői ütközet előtt egyik oldalon sem tudunk beszámolni komoly hiányzóról, az izlandiak soraiból mindenki bevethető, míg az angoloknál Adam Lallana bajlódik egy kisebb sérüléssel. Az angol válogatott kapcsán a legnagyobb kérdés, hogy vajon Roy Hodgson szövetségi kapitány milyen formációnak szavaz bizalmat a támadósorban. A szlovákok elleni csoportmeccs alkalmával Jamie Vardy és Daniel Sturridge kapott helyet a kezdőben, de gólt egyiküknek sem sikerült szereznie, a betömörülő szlovák védelem ellen nem találta az ellenszert az angol csapat. Játékstílusban hasonló várható Izlandtól is, így Anglia számára rendkívül fontos lesz, hogy a helyzeteket gólra váltsa, az angol sajtó szerint pedig ezúttal Hodgson Harry Kane-t favorizálja majd Vardy-val szemben. 

Ki jut tovább?    
Anglia Izland
TippmixPro@1.20 TippmixPro@4.00

Bár véleményünk szerint Izland kemény dió lesz az angoloknak, a bukmékerek igen alacsony oddsot kínálnak a győzelmükre és a továbbjutásukra. Ugyanakkor ha a nyolcaddöntős eredményeket vesszük alapul, a topcsapatok többnyire gond nélkül érvényesítették a papírformát, hiszen a németek, a belgák és a franciák is sikerrel vették az akadályokat és ott vannak a legjobb nyolc csapat között. 

Hétfő este angol mezőfölényt és betömörülő izlandi csapatot vizionálunk, ugyanakkor mivel a skandinávoknak nincs veszítenivalójuk, nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét sem, hogy kibújnak a sündisznóállásból és megpróbálják meglepni a nagy nevű riválist. 

Anglia - Izland
hatharom.com-tipp: Gólok száma 2-3
TippmixPro@1.90
[1695462] 2016-06-27 21:00:00 Anglia - Izlandx;