EURO 2016

Borzasztó védekezés miatt búcsúztunk az Eb-től

A második félidőben a belgák fölé nőttünk ugyan, de a belgák kíméletlenül kihasználták a hibáinkat.

Nem sok meglepetés várta a kezdőben a magyar szurkolókat. Sajnos Fiola Attila nem tudta vállalni a mérkőzést, így ismételten Juhász került a védelem tengelyébe, míg Lovrencsics Gergő ezúttal a kezdőben kapott lehetőséget, elől pedig Szalai Ádám kellett megküzdjön a belga védők gyűrűjében. Az utolsó pillanatokra is maradt egy kényszerű változtatás, Kleinheisler László combizomsérülést szenvedett, így a helyére Pintér Ádámot állítota Bernd Storck. A Vörös Ördögöknél a szokásos támadó csapatot küldte ki Marc Wilmots, ám ezúttal Carrasco helyett Mertens került a kezdőbe.

[1695461] 2016-06-26 21:00:00 Magyarország - Belgiumx

Brutálisan be is kezdtek a belgák, sorra alakították ki a helyzeteket, ám a vezető gól egy rögzített szituáció után született. A 10. percben De Bruyne beadásánál sajnos csak az volt a kérdés, hogy Lukaku vagy Alderweireld fejeli a gólt, végül a hátvéd neve került fel a táblára.

Sajnos a belgák hihetetlenül lelkesen, lendületesen futballoztak, sokkal inkább volt benne a második góljuk a játékban, mint a mieink egyenlítése. Dzsudzsákék többnyire csak átlövésekkel próbálkoztak, míg a belgák rendre bejátszották a szélsőink mögé a labdát, ha pedig Lukakuhoz került a center pozíciójában a játékszer, akkor csak ritkán veszítette el rögtön.

A második félidőre Elek Ákos érkezett Gera Zoltán helyére, a magyar játék pedig megélénkült, habár ez helyzetekben továbbra sem mutatkozott meg, csak labdabirtoklásban és támadásban. Ezzel együtt a belgák érthetetlenül visszavettek, az első félidőben látott attraktív futball semmivé foszlott, amit persze mi nem bántunk annyira. A mérkőzés utolsó harmadában nem csak a labdát birtokoltuk többet, de a belgák kapuja előtt is gyakrabban voltunk, mint Hazard-ék Király territóriumán. Sajnos a 78. percben a csereként beálló Batshuayi eldöntött mindent, de ismét a középső védelmünket kell korholni, a Marseille támadója ugyanis bántóan üresen lőhetett gólt tíz méterről.

Az újabb találat ezután szinte azonnal érkezett, egy újabb gyors kontrát követően a kinyíló védelmet végigcselezve Eden Hazard 16 méterről tekert a bal alsóba.

Az utolsó percekre a belgák már nem törték össze magukat, több lehetőségünk is lett volna szépíteni, ám végül Carrasco szerzett újabb gólt, így a magyar csapat elszenvedte az Eb legnagyobb vereségét.

A négygólos különbség azt tekintve nem reális, hogy a második félidőben jobban játszott a magyar csapat, ám az első két gólt hatalmas védelmi hibák után kaptuk, amelyeket egy, a belgánál jóval gyengébb csapat is kihasznált volna. A szünet utáni bátor játék nagyon dicséretes volt, egy szépítő gólra is rászolgáltak volna Szalaiék, ám ezen az estén nem szegődött mellénk a szerencse.

Mindezek mellett a magyar válogattat csak dicséret érheti az Európa-bajnokságért, a teljesítményünkre ugyanis felfigyelt az egész világsajtó. Reméljük, a honi labdarúgás is profitál majd a franciaországi hősök teljesítményéből. Szép volt, fiúk! Hajrá, Magyarország!

[1695461] 2016-06-26 21:00:00 Magyarország - Belgiumx;