EURO 2016

A külföldi lapok szerint kiesünk

Ahogyan a portugálok elleni meccs előtt, úgy a nyolcaddöntőt megelőzően is megvizsgáltuk, miként vélekednek a mértékadó fociportálok az esélyeinkről.

[1695461] 2016-06-26 21:00:00 Magyarország - Belgiumx

ESPN FC

Az amerikai lap labdarúgással foglalkozó aloldala szerint nincs vesztenivalónk, akár nyerünk, akár kikapunk, az egész ország büszke a játékosokra. A két megkérdezett szakértő közül az egyik bízik benne, hogy folytatódik az álmunk, de a realitások azt mutatják, hogy ez túl nagy lépés lesz. Szerinte 2-1-re nyernek a belgák.

A másik elemző úgy vélekedett, a belgák nem voltak igazán meggyőzőek a csoportkör során. A mieinkről azt írta, két hete még esélyünk sem volt ilyen merész álmokat szövögetni és felhívta a figyelmet, a középpályán Gera Zoltán és Nagy Ádám sok nehézséget okozhat a belgáknak. A belgák legnagyobb gyengeségének a csatársort tartja, de így is 2-1-es sikert jósolt Marc Wilmotséknak.

Whoscored

Csatlakozik a 2-1-esek táborához a Whoscored is, akik mint azt írják, Magyarországot tartják az Eb egyik nagy meglepetésének. Úgy vélik, Marc Wilmots csapata nem meggyőző eddig, van esély a hatalmas meglepetésre. A portál szerint Belgium annak ellenére sem bízhatja el magát, hogy a játékoskeretek között hatalmas különbség van, és ha túlságosan könnyedén veszik a magyarok elleni nyolcaddöntőt, bizony kicsúszhat a kezük közül a továbbjutás.

Bleacherreport

Az amerikai újság a belgák stabil védekezését emeli ki, megemlítve, hogy Írország és Svédország ellen csupán ötször kellett Thibaut Courtois-nak védenie. Ugyanakkor azt sem felejti el megemlíteni, hogy 14 mérkőzés óta először fordult elő, hogy két egymáts követő találkozón nem találtak be a kapujukba. A magyarok kapcsán csak dicsérő jelzőket olvashatunk, melyek arról áradoznak, hogy mennyivel túlteljesítettük az elvárásokat és megnyertük a semleges szurkolók szimpátiáját is. Ennek ellenére egy fokkal simább, 3-1-es sikert várnak a belgáktól.

League Lane

Az Eb-vel igencsak sokat foglalkozó oldal tündérmesének nevezi a magyar menetelést, kiemelve, hogy a belgák azért sokkal magasabb szintet képviselnek, mint eddigi ellenfeleink. Ugyanakkor óvatosságra inti Belgiumot, kiemelve, hogy Magyarország okozott már hatalmas meglepetéseket ezen a tornán, és még azt is kijelentik, nem lennének meglepve, ha mi jutnánk tovább. Mindezek ellenére Belgium 3-1-es győzelmét jósolják, valamint az over 2.5-ös és mindkét csapat szerez gólt fogadásokat ajánlva.

A külföldi lapok legnépszerűbb tippjei
   
Mindkét csapat szerez gólt 2.40
2.5 gól felett 2.45
2-1 Belgium 8.75
3-1 Belgium 16.50
[1695461] 2016-06-26 21:00:00 Magyarország - Belgiumx;