Darts

Kínában is a világbajnok lesz az úr?

Hétvégén Sanghajban lép színpadra a World Series of Darts-mezőnye.

Minden, ami darts-statisztika megtalálható a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalán.

A hétvégén egy újabb darts-torna vár ránk, ezúttal Kínában, a Shanghai Masters, amely a World Series of Darts harmadik állomása. Igazi világ körüli úton vannak a sztárok, hiszen a Premier League végeztével Frankfurtba a csapat-világbajnokságra, Bécsbe egy European Tourra, illetve Új-Zélandra, az Auckland Mastersre utaztak. Ennek fényében különösen érdekes lesz, hogy Ázsiában milyen színvonalú játékot láthatunk tőlük. Egyébként Sanghaj most debütál a sorozatban, korábban itt még nem rendeztek tornát.

Az idei World Series of Darts nyolc fős mezőnyét a világelső Michael van Gerwen, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor, a regnáló világbajnok Gary Anderson, az aucklandi címvédő Adrian Lewis, a showman Peter Wright, az ötszörös vb-győztes Raymond van Barneveld, a nyolcszoros major torna bajnok James Wade és a 180 menő Dave Chisnall alkotja. Ők az állandó résztvevői a sorozatnak, és minden állomáson csatlakozik hozzájuk nyolc hazai/térségbeli játékos, akik kicsit megízlelhetik milyen a legnagyobb sztárok ellen egy nagy színpadon játszani. Erre most Scott Mackenzie-nekPaul LimnekYunfei JiangnekShiyan LainakYuanjun Liunak, Ting Chi Royden Lamnak, Lihao Wennek és Jianhua Shennek lesz lehetősége.

A legnagyobb név közülük egyértelműen a szingapúri Lim, aki még így 62 évesen is nagyszerű játékerőt képvisel, ugyanakkor kérdés, hogy softról miként tud átállni steelre, ugyanis ő elsősorban előbbiben versenyez. A hongkongi MacKenzie-t szintén jól ismerhetjük, játszott már egyéni világbajnokság főtábláján, akárcsak honfitársa, Royden Lam. Ők hárman egyébként a mostani csapat-vb-n is szerepeltek, ráadásul nem is rosszul. A kínai dartsnak még bőven van hová fejlődnie, tőlük Liu-t kell megemlíteni, akivel ugyancsak találkozhattunk Frankfurtban.

Az említett nem kiemelt játékosok valószínűleg nem lesz megilletődve, mert játszottak már nagy sztárok ellen, de ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy egy hat nyert legig tartó küzdelemben borítsák a papírformát. Múlt héten Aucklandben ez náluk jobb játékosoknak sem sikerült. Véleményünk szerint a nyolc sztár megy tovább és küzdenek meg a trófeáért. 

Az első forduló párosításai (szombat):
Kezdés Mérkőzés Odds
11:00 Raymond van Barneveld v Lihao Wen 1.025 17.00
11:30 Peter Wright v Ting Chi Royden Lam 1.071 9.00
12:00 James Wade v Shiyan Lai 1.02 19-00
12:30 Dave Chisnall v Scott Mackenzie 1.062 10.00
13:00 Phil Taylor v Yuanjun Liu 1.01 26.00
13:30 Adrian Lewis v Jianhua Shen 1.012 23.00
14:00 Michael van Gerwen v Paul Lim 1.025 17.00
14:30 Gary Anderson v Yunfei Jiang 1.012 23.00

Ami a végső győztest illeti, elsősorban a világbajnoki címvédő Andersont kell kiemelni, aki ugyan idén major tornát még nem nyert, viszont a World Series of Darts eddigi két állomásán, Dubajban és Aucklandben sem talált legyőzőre. Kérdés, hogy a harmadikat is behúzza-e? Ha olyan ihletett formában dobál, mint múlt héten, akkor jó eséllyel igen. Taylor a legnagyobb kihívója, aki szintén pazarul játszik. Van Gerwen most kisebb gödörben, erre már az óceániai viadal előtt is felhívtuk a figyelmet. Sorozatban három olyan versenyen van túl, ahol tudása alatt teljesített. Ha nem hozza azt, amit tud, akkor valószínűleg a trófeáról megint lecsúszik, ebben a mezőnyben egy 70-80%-os teljesítmény nem elég. A főtábla egyébként úgy néz ki, hogy Anderson és Taylor egy ágon, míg a világelső holland Lewiszal találkozhat a négy között. "Jackpotnak" is jól ment ám múlt hétvégén, szóval vele is számolni kell. 

Ki nyeri a Sanghaj Darts Masterst?
Játékos Odds
Michael van Gerwen 2.20
Gary Anderson 4.50
Phil Taylor 5.00
Adrian Lewis 11.00
Peter Wright 15.00
Dave Chisnall 21.00
James Wade 21.00
Raymond van Barneveld 26.00

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!