Angol foci

Soha nem volt még ennyire biztos a bajnokcsapat

A Newcastle United elbukni sem tudja a feljutást - vélik az angol bukmékerek a szezon kezdete előtt néhány héttel.

Úgy tűnik, a fogadóirodák szerint egyértelmű, melyik csapat az angol másodosztályú bajnokság, a Championship favoritja. Azt már korábban is megírtuk, hogy a feljutásra a tavaly kiesett trió, vagyis a Newcastle United, az Aston Villa és a Norwich City a favorit, ám ennek mértéke egyre  extrémebb méreteket ölt. A szezon előtt ugyanis mindössze 3.25-ért fogadhatunk arra, hogy a Szarkák végeznek a Championship élén, amely a valaha volt legkisebb szorzó, amelyet kínáltak a liga győztesére. A zöld bukméker egyik képviselője, Steve Freeth válaszolt a miértekre.

2010-ben a Newcastle 11 pontos fölénnyel nyerte meg a Championshipet, 102 pontot szerezve.

"Először 6.00-val publikáltuk az esélyeket, főleg azért, mert kétséges volt, marad-e Rafa Benítez a csapat trénere. Az ő személye rendkívül sokat számít, így amint biztossá vált csökkentenünk kellett fokozatosan a szorzót. Ez a Rafa-faktor"

De vajon népszerű még ennyiért is a fogadás?

"Igen, ilyen alacsony szorzón is szeretik a fogadók a Newcastle-t, azt várják tőlük, hogy olyan fölénnyel nyerik a bajnokságot, mint 2009/10-ben. Rafa nagyon fontos tényező itt, ő egy igazán jó tréner, kitűnő számokkal. Vele megtarthatják a Szarkák legnagyobb értékeiket, kimagaslóan erős kerettel rendelkeznek a ligához képest. Ott van például Townsend vagy Mitrovics - mindkettejüket sok klub szívesen látná, de vélhetően maradnak."

Van egy jó szelvényed? 

Töltsd fel a Tippics-be, most különösen megéri! A Portugália elleni Eb-meccsünket tartalmazó nyertes szelvény egy magyar válogatott mezt érhet. A részletekért látogass el a Tippics oldalára!

Freeth továbbá elmondta, a Newcastle szurkolói messze földön híresek, az ő támogatásuk mindig sokat jelentett a Tyne-partján. Az iroda szóvivője beszélt a lehetséges vetélytársakról is.

"Birminghamben nagyon komoly csapat épül, köszönhetően Roberto Di Matteónak és az új tulajdonosnak. Az Aston Villára tehát mindenképpen figyelni kell. Erős lehet még a Norwich is, mindig számolni kell a Brightonnal, veszélyes lehet a Sheffield Wednesday is."

Mint azt Freeth elárulta, nem valószínű, hogy mostanában csökkenni fog a Newcastle szorzója, ám az augusztusi átigazolási időszakban még bármi megtörténhet.

Melyik csapat nyeri a Championshipet?
Newcastle United 3.25
Aston Villa 9.00
Norwich City 10.00
Derby County 12.00
Brighton & Hove 13.00
Sheffield Wednesday 15.00
Fulham 21.00