EURO 2016

Ronaldóék sem bírtak velünk, csoportelső a magyar válogatott!

Az Eb eddigi legjobb meccsét játszottuk a portugálokkal, háromszor is vezettünk, végül iksz lett a vége. Csoportelsők vagyunk.

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent ért el szerdán Portugália ellen, így öt pontjával csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon.

A magyarok Gera Zoltán gyönyörű lövésével a 19. percben szereztek vezetést. A ferencvárosi támadó 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének  második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic mögött. A portugálok Nani révén a 42. percben egyenlítettek, így döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő egészen őrült módon kezdődött: a 47. percben Dzsudzsák Balázs megpattanó szabadrúgásával ismét megszereztük a vezetést, ám három perccel később Cristiano Ronaldo egy klasszis megoldás után egalizálni tudott.

Nem telt el újabb öt perc és ismét nálunk volt az előny: Dzsudzsák újabb szabadrúgással próbálkozhatott, de próbálkozása elakadt a sorfalban, a lepattanót viszont csapatkapitányunk összeszedte, tologatott rajta egy keveset majd kapura tűzte, labdája ismét megpattanva csapódott a kapu jobb oldalába!

Cristiano Ronaldo azonban nem akart lemaradni Dzsudzsáktól és hét perccel később egy bal oldali szögletet követően fejjel megszerezte csapata harmadik, saját maga második gólját.

A nagy adok-kapok után lenyugodtak a csapatok, az utolsó 10 percben pedig már egyértelműen arra figyeltek a felek, hogy ne szenvedjenek vereséget.

A 3-3-as döntetlen azt jelenti, hogy a magyar válogatott veretlenül, csoportelsőként került a legjobb 16 csapat közé. Bernd Storck szövetségi kapitány együttese vasárnap Toulouse-ban az E csoport második helyezettjével, Belgiummal vagy Svédországgal találkozik. Portugália három döntetlenjével harmadikként zárt, és így Horvátországgal csap majd össze a 16 között.

A csoport másik mérkőzésén Izland egy 94. percben esett góllal 2-1-re legyőzte Ausztriát, így másodikként került be a nyolcaddöntőbe. Az Eb egyik sötét lovaként aposztrofált osztrák válogatott mindössze egy gólt és egy pontot szerezve búcsúzott a tornától.

2016-06-22;50
161819
[1695454] 2016-06-22 18:00:00 Magyarország - Portugáliax
[1695454] 2016-06-22 18:00:00 Magyarország - Portugáliax;