EURO 2016

Örömfocival a frusztrált Ronaldóék ellen

A magyar csapat nagyot már nem bukhat, így felszabadultan futballozhat a gyengélkedő portugálok ellen.

161819

Innentől már minden perc ajándék, a magyar labdarúgó-válogatott teljesítette a legoptimistább vágyakat is, a németek sikerével bejutott Bernd Storck csapata a legjobb tizenhat közé. Az utolsó körben tehát azért játszunk, hogy elkerüljük Angliát és Horvátországot, valamint hogy egy erős ellenfelet, Portugáliát kiüssük a további küzdelmekből. A jelszó tehát: nyugodtság. Mi itt már csak nyerhetünk!

Töltsd fel a Magyarország-Portugália mérkőzést is tartalmazó szelvénye(i)det 2016. június 22. 18:00-ig! A legnagyobb eredőjű nyertes szelvény feltöltője egy magyar válogatott mezt nyer.

"Ki gondolta volna korábban, hogy két kör után ott tartunk, hogy mi négy ponttal páholyban érezhetjük magunkat, a portugálok pedig az életükért játszanak? Nem dicsérhetem eleget a fiúkat, de a lelkesedés és a figyelem nem csökkenhet, továbbra is fegyelmezetten, keményen védekezve kell játszanunk a saját játékunkat, ahogyan tettük az első két meccsen. A nyomás szerencsére nem rajtunk van innentől" - kezdte a német zseni.

Storck kifejtette a véleményét a luzitánok sztárjával, Cristiano Ronaldóval kapcsolatban is, akitől gólt vár Fernando Santos szövetségi kapitány a magyar csapat ellen. "Minden mindig Ronaldóról beszél. De vannak más világklasszis futballisták is, akik nyertek már Bajnokok Ligáját és sokat letettek az asztalra. Bátornak kell lennünk, hiszen igazi csillagok ellen játszunk. Nem félhetünk sem a 7-es számú játékostól, sem mástól. Úgy hiszem, jól felkészült a csapatom, elemeztük a portugálok játékát, tudjuk, mire számíthatunk" - mondta szerényen Storck mester.

[1695454] 2016-06-22 18:00:00 Magyarország - Portugáliax

A túloldalon Fernando Santos igyekezett hitet önteni csapatába, és kifejtette, korai még a pesszimizmus, otthon is mindenki hisz a csapatban. A 61 éves tréner szerint a magyarok nem félnek majd tőlük, nem játszanak majd túlságosan defenzív futballt. Santos szerint a magyar egy nagyon kemény csapat, nagyon masszív, rendkívül sokat fut és támadásban sokat járatja a labdát.

Ami a kezdőcsapatokat illeti, a portugáloknál André Gomes és Raphael Guerreiro is kisebb sérüléssel bajlódik, az ő szereplésük így még kérdéses. Nálunk továbbra is Fiola Attila az egyetlen maródi, így helyette a védelemben ismét Juhász Roland kezdhet.

Nem kizárt azonban, hogy Bernd Storck kicsit rotálni fog, egyrészt a sorozatterhelés miatt, másrészt pedig mert Kádár, Kleinheisler, Nagy és Németh is egy sárgára van az eltiltástól. Így például Bese Barnabás, Korhut Mihály, Pintér Ádám vagy Lovrencsics Gergő is akár kezdhet. Mi optimistán nézünk a mérkőzés elé, és bizony akadt olyan külföldi médium, amely nem volt rest betippelni a magyar sikert.

[1695454] 2016-06-22 18:00:00 Magyarország - Portugáliax;

Eközben fél szemünket valóban Párizsra vetjük majd, ahol Izland és Ausztria a továbbjutásért vív öldöklő harcot. Amelyik csapat nyeri azt a mérkőzést, szinte biztosan továbbjut, azonban a mi szempontunkból közel sem mindegy, hol landol a három pont.

[1695455] 2016-06-22 18:00:00 Izland - Ausztriax

Ugyanis ha Izland úgy veri meg Ausztriát, hogy közben mi nem szerzünk pontot a portugálok ellen, akkor csoportharmadikként vár ránk Horvátország, míg ha Ausztria nyer, akkor rosszabbak nem lehetünk a második helynél. Mindkét csapat sorsa tehát a saját kezében van. Ugyanakkor egyik fél sem nyújtott meggyőző teljesítményt sem Magyarország, sem pedig Portugália ellen. Sok gól biztosan nem lesz, de a győztes felől már megoszlanak a vélemények a szerkesztőségen belül is.

hatharom.com-tipp az F-csoportra
Magyarország-Portugália - 2.5 gól felett - TippmixPro @2.15
Izland-Ausztria - 2.5 gól alatt - TippmixPro @1.40
161814

Az E-csoportban kicsit egyszerűbb a képlet, Olaszország már megnyerte a kvartettet, Belgium pedig egyetlen ponttal kiharcolná a második helyet. Eközben a két riválisnak, Írországnak és Svédországnak biztosan győzelem kell a továbbjutáshoz, egy döntetlennel semmiképpen nem juthatnak a legjobb tizenhat közé. A kérdés tehát, hogy melyik "kiscsapat" tud majd meglepetést okozni, illetve mennyire lesznek motiváltak az olaszok.

[1695448] 2016-06-22 21:00:00 Olaszország - Írországx

Egyáltalán ne lepődjünk meg, ha tartalékos csapattal áll ki a Squadra Azzurra, hiszen a fél csapat (Bonucci, Buffon, Chiellini, De Rossi, Éder, Thiago Motta) egy sárgára van az eltiltástól, Candreva sérült és hétfőn a címvédő spanyolok ellen lépnek majd pályára. Ennek ellenére Conte persze elmondta, hogy nem lesz lazsálás, mindent megtesznek a győzelemért. De szerintünk ez csak a szokásos udvariaskodás, Olaszország nem szakad majd meg a győzelemért.

Sokkal érdekesebb lehet azonban a svéd-belga találkozó, ahol a skandinávoknak 180 perc után illene már legalább egyszer kapura lőniük. Mindazonáltal egy soványka svéd győzelem a belgák számára is továbbjutást érhetne - igaz, ebben az esetben nehéz ellenfelet kapnának.

[1695449] 2016-06-22 21:00:00 Svédország - Belgiumx

Marc Wilmots csapatában két fontosabb sérült is van, Dembélé és Carrasco, vagyis két támadó nem biztos, hogy ott lesz a pályán, míg a svédeknél Lustig vádlija rakoncátlankodik. A két gárda közül a belgák vannak sokkal jobb formában, az írek elleni sikert követően a még a Walterséknál is gyengébb Ibráék elméletileg nem jelenthetnek gondot.

hatharom.com-tippek az E-csoportra
Olaszország-Írország - Írország vagy Döntetlen - TippmixPro @1.49
Svédország-Belgium - Belgium - TippmixPro @1.80