EURO 2016

Csányi Sándor felháborodott a külföldi sajtón

  • mlsz.hu, MTI, hatharom.com

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke reagált az UEFA délutáni fegyelmi döntésére, de kijelentette azt is, hogy az MLSZ kiáll minden tisztességes magyar szurkoló mellett.

Csányi Sándor Orbán Viktor miniszterelnök mellett / fotó:valogatott.mlsz.hu

"A magyar szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek a válogatott mindkét eddigi mérkőzésén - jelentette ki az UEFA keddi döntését követően Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. - "Míg más csapatok esetében sajnos előfordult, hogy egymást ütlegelték a Franciaországba érkezett huligánok, Bordeaux és Marseille utcáin az osztrák és az izlandi drukkerekkel együtt készültek a mérkőzésre a magyarok, mindenfajta atrocitás vagy erőszak nélkül".

Az UEFA fegyelmi bizottsága 65 ezer euróra (20,3 millió forint) büntette az MLSZ-t a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában, a szombati Magyarország-Izland mérkőzés (1-1) során történt incidensek miatt. Az MLSZ honlapja emlékeztetett arra, hogy Marseille-ben több drukker be akart mászni a pályára, voltak, akik a stadion biztonsági személyzetével és rendőrökkel verekedtek, hanggránátot és petárdát lőttek fel, fáklyát dobtak a pályára. A verekedésekkel kapcsolatban több magyar szurkolót előállítottak, közülük egyet hivatalos személy elleni erőszak gyanújával le is tartóztattak. Mint írják, az UEFA az Ausztria elleni, bordeaux-i mérkőzéssel (2-0) összefüggésben pirotechnika használatáért 20 ezer euró (6,2 millió forint) befizetésére kötelezi a magyar szövetséget.

"Nem kétséges, a magyar foci sok problémával küzd, de azt nem lehet eltagadni, hogy az elmúlt években odahaza az erőszakot komoly erőfeszítések árán száműztük a pályák környékéről - folytatta a szövetség elnöke. "Természetesen számomra sem elfogadható a szurkolói rendbontás, a verekedés, bedobálás, vagy a náci szimbólumok használata, ha ilyesmi történik, jogos a nemzetközi szövetség büntetése. De azt felháborítónak tartom, hogy a nemzetközi sajtó egy része egy olyan - amúgy Spanyolországban élő - magyar ember fotójával ijesztgesse a világot, akinek a hírek szerint mindössze annyi a "bűne", hogy izmos és rendszeresen testépítő bajnokságokat nyer. Nyomatékosan mondom: minden tisztességes magyar szurkoló mellett kiállunk, a szövetség jogi védelmét ajánlom fel azoknak, akiket bárki alaptalanul vádol meg mindannyiunk számára elfogadhatatlan szélsőséges nézetekkel és viselkedéssel."

Van egy jó szelvényed? 

Töltsd fel a Tippics-be, most különösen megéri! A Portugália elleni Eb-meccsünket tartalmazó nyertes szelvény egy magyar válogatott mezt érhet. A részletekért látogass el a Tippics oldalára!

Az F-csoport 3. fordulójában Magyarország és Portugália csap össze szerdán Lyonban. A hírek szerint rekordlétszámú lehet a magyar szurkolótábor, amely a mérkőzés előtt ezúttal is együtt vonul majd végig a stadionhoz a francia városban. Korábban az MLSZ és Dzsudzsák Balázs közös közleményben a sportszerű és az UEFA szabályainak megfelelő szurkolói magatartásra hívta fel a drukkerek figyelmét. 

161819
[1695454] 2016-06-22 18:00:00 Magyarország - Portugáliax;