Tenisz

Wawrinka és Raonic legendákkal erősít

  • hatharom.com

Stan Wawrinka és Milos Raonic két legendával a táborában csap neki a szezon harmadik major versenyének. Vajon milyen hatással lesz ez a játékukra?

Június 27-én hétfőn elrajtol a szezon harmadik Grand Slam-viadala, az angol nyílt teniszbajnokság Wimbledonban. Aki a nagyágyúk közül tervezett a torna előtt tétmeccsen pályára lépni, már láthattuk játszani, így tudunk következtetéseket levonni a formákból. Az esélyekkel a jövő hét folyamán kiemelten foglalkozunk, azonban néhány névre érdemes már most odafigyelni.

Ami miatt egy különösen érdekes torna előtt állunk, hogy újabb legendákat láthatunk majd a lelátón a klasszisok csapataiban. Rafa Nadalt leszámítva a top 10-ből lassan már mindenki felkészülését egy korábbi nagy bajnok irányítja, ám vannak olyanok, akik Wimbledon idejére klasszis füves pályás játékosokat is leszerződtetek. 

Ilyen például a kétszeres GS-bajnok Stan Wawrinka, aki az elkövetkezendő néhány hétben nem csak Magnus Norman, hanem az 1996-os wimbledoni bajnok Richard Krajicek tanácsát is kikéri. Nem mellesleg harmadiknak még ott van Yannick Fattebert is. A világranglista-ötödik svájcinak a füves borítás a leggyengébbje, így Krajicek "leigazolásával" egyértelműen az a cél, hogy fejlődjön. Amikor Normannal összeállt, az nagyon jól sült el, hiszen neki köszönhetően áttörte azt a mentális gátat, ami előtte megakadályozta abban, hogy nagy címeket nyerjen. Megtámogatva most a holland okosságaival, könnyen lehet, hogy a legeredményesebb Wimbledonját produkálja majd Wawrinka, aki a negyeddöntőnél tovább még nem tudott jutni a füves szentélyben.

Nem a helvét lesz az egyedüli, akinek a táborában két legendát is láthatunk majd. Milos Raonic szintén úgy gondolja, hogy Carlos Moyá és Riccardo Piatti mellett még John McEnroe-ra is szüksége van, hogy eredményesebb legyen. Ez már egy érdekesebb párosítás, ismerve az egykori világelső amerikai habitusát. A kanadai játékán egyébként jól látható volt a változás, mióta Moyával kezdett el együtt dolgozni, sokkal agresszívebben támadja a hálót. McEnroe még inkább kihozhatja belőle a legjobbat, el is mondta az 57 éves amerikai, hogy célja az, hogy a legtöbbet hozza ki Raonic testi adottságaiból.

Az nem kérdés, hogy jó dolog, ha az edzők mellé egy legenda is csatlakozik - így lett wimbledoni bajnok Andy Murray vagy GS-győztes Wawrinka, de Novak Djokovics játékénak is jót tett Boris Becker. Persze kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki abból, ha többen is tanácsokat adnak egy teniszezőnek. Wawrinka már bizonyított, de Raonicban is ott van a potenciál, hogy valami nagyot alkosson. Bombaszervájával erre a legjobb sansza Wimbledonban van, és ugyan eddig hiányzott nála az a bizonyos plusz, McEnroe-val sikerülhet az áttörés a világranglista-kilencedik kanadainak.

Ki nyeri Wimbledont? - a   szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.75
Andy Murray 4.30
Roger Federer 10.00
Milos Raonic 18.25
Stan Wawrinka 22.00
Nick Kyrgios 25.00
Kei Nisikori 33.00
Dominic Thiem 44.00