EURO 2016

Kikaptak a románok, közel a nyolcaddöntőnk

Gólszegény napot hozott az Eb vasárnapi játéknapja, a házigazda franciák 0-0-ra végeztek Svájc ellen, míg Albánia 1-0-ra győzte le Romániát. Utóbbi eredmény azt is jelenti, hogy a magyar válogatott egy riválist kihúzhat a nyolcaddöntős helyekért vívott harcban.

Meglepetés albán győzelem a románok ellen  / uefa euro facebook

A házigazda francia válogatott gól nélküli döntetlent játszott a svájci csapattal a labdarúgó Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek zárófordulójában, vasárnap. Didier Deschamps együttese a meccs összképe alapján sokkal közelebb állt a győzelemhez, három alkalommal is eltalálta a kapufát, helyzeteket dolgozott ki, de a kapuba találnia ezúttal nem sikerült. Az A csoportból így a franciák veretlenül elsőként, a svájciak pedig másodikként jutottak a 16 közé, papírforma szerint záródott tehát ez a kvartett.

161797

A harmadik helyért a 0 pontos albán és az 1 pontos román válogatott csatázott. Bár előzetesen Románia esélyesebbnek számított, Albánia története első Eb-góljával egyben első győzelmét is aratta, a három pontnak köszönhetően pedig az A-csoport 3. helyén végzett. Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyar válogatott egy riválist kihúzhat a nyolcaddöntős helyekért vívott harcban. A román válogatott ugyan a selejtezőcsoportunkban még a mieink előtt végzett, ám most nyeretlenül, mindössze 1 pontot szerezve búcsúzni kényszerült az Európa-bajnokságtól.

[1695424] 2016-06-19 21:00:00 Románia - Albániax;
euro-2016