EURO 2016

Innen már lehetetlen a kiesésünk?

A Tippmixpro már oddsot sem kínál a kiesésünkre, máshol pedig három számjegyű a szorzó.

161819

Csodálatosan szerepel Magyarország válogatottja az Eb-n, két kör után négy pontunk van, ami szinte biztosan elég a továbbjutáshoz. Mindössze egyetlen olyan forgatókönyv van, amely szerint számolgatnunk kell, ám ebben az esetben sem kell kétségbe esni, minden mellettünk szól. Ne felejtsük el ugyanis, ha négy ponttal mennénk a csoportharmadikok egymás elleni összevetésébe, az bizonyosan elég lenne, így nem csoda, ha több helyen már nem is lehet fogadni Magyarország kiesésére.

Szerdán Magyarország-Portugália és Ausztria-Izland találkozókat rendeznek a csoportunkban, az alábbi táblázatban összefoglaltuk a mi szemszögünkből érdekes forgatókönyveket.

Mi történik, ha...? Forgatókönyvek az utolsó körre az F csoportban.
- Ha Magyarország nyer, biztosan csoportelső.
- Ha Magyarország ikszel Portugália ellen, akkor csak egy gólzáporos izlandi siker esetén bukjuk a csoportelsőséget. Amennyiben mindkét csapat 4-2-es gólkülönbséggel végez, a sportszerűségi index dönt a csoportelsőségről.
- Ha Magyarország kikap, de Ausztria pontot szerez, második helyen továbbjutunk.
- Ha Magyarország kikap és Izland nyer, akkor jöhet a számolgatás, mivel a csoport harmadik helyén végzünk.

Hiába egyébként a kétpontos fór a portugálokkal szemben, még mindig több mint háromszoros pénzt fizetne a   csoportgyőzelmünkre, míg a második hellyel 1.65-szoros, a harmadikkal hatszoros pénzt kereshetnénk a magyar állami fogadóirodánál.

Arra, hogy csoportharmadikként nem lesz elég a négy pontunk, nem is ajánl már fogadási opciót a magyar buki, míg a netes irodáknál 101-szeres pénzt érne a kiesésünk.

Nézzük, milyen eredmények kellenek ahhoz, hogy Portugália ellen egyáltalán ne kelljen izgulnunk a továbbjutás miatt. Az alábbi eredmények a csoportharmadikok egymás elleni összevetésében számítanának. Emlékeztetőül: a hat csoport legjobb négy harmadik helyezettje jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. Tehát ha a harmadik helyen is végzünk, így dől el biztosan a továbbjutásunk már hétfőn:

1. Az A csoportban rendezett Románia-Albánia meccsen döntetlen születik vagy Albánia nyer.

2. A B csoportban rendezett Oroszország-Wales találkozón döntetlen vagy Wales-siker születik.

3. A B csoport rangadóján az Szlovákia-Anglia meccsen a britek szerzik meg a három pontot.

Természetesen ha ezek az eredmények nem alakulnak számunkra megfelelően vasárnap és hétfőn, akkor sem kell kétségbe esnünk, a többi csoportban is lehetnek nálunk gyengébb eredménnyel harmadik helyen végző alakulatok. Például a C csoportban az észak-írek, ha a papírformának megfelelően kikapnak a németektől, vagy a D csoportban akár a csehek akár a törökök, amennyiben egymás ellen döntetlent játszanak, vagy Törökország nyer. 

Szinte alig akad olyan szcenárió, amely a kiesésünket eredményezné, érthető tehát ha a magyar állami fogadóiroda szorzót sem kínál erre a valószínűtlen esetre.

[1695452] 2016-06-18 18:00:00 Izland - Magyarországx;
euro-2016