EURO 2016

Egy sima, egy fordított a D csoportban

A spanyolok rendkívül simán intézték el a törököket, míg a horvátok kétgólos előnyt szórakoztak el a csehek ellen a franciaországi labdarúgó Eb D csoportjának pénteki mérkőzésein.

A D csoport kora esti mérkőzésén az előzetesen a bukik által favoritnak tartott horvátok léptek fel kezdeményezően. A csehek alig jutottak el lövésig, és nem találták a dinamikus horvát támadások ellenszerét. Csak idő kérdése volt, mikor szerzi meg a vezetést a délszláv válogatott. A egész mérkőzésen igen agilisan játszó Ivan Perisic a 37. percben egy remek egyéni megmozdulás után lőtte ki a hosszú alsó sarkot (0-1), így megérdemelten vonulhattak előnnyel pihenőre a horvátok. 

A második félidő elején úgy tűnt, a csehek összekapják magukat, azonban egy védelmi megingást kihasználva Ivan Rakitic klasszis megoldással növelte kettőre a kékmezesek előnyét (0-2). Ezt követően több ígéretes akciót is vezettek déli szomszédaink, gólt azonban némi meglepetésre a szlávok szereztek, a 76. percben Milan Skoda csúsztatott gyönyörűen Subasic kapujába (1-2). Váratlanul jött a csehek szépítő gólja, ami leginkább a horvát drukkereket zavarta meg, akik petárdákat kezdtek a pályára dobálni, emiatt néhány percre leállt a játék. A 94. percben aztán nagy meglepetésre kiegyenlítettek a csehek, miután a Vida kezezéséért megítélt büntetőt kíméletlenül bombázta a léc alá Tomas Necid (2-2). A végén a teljesen széteső horvátok örülhettek a döntetlennek, melyre 2-0-s állásnál több mint 60-szoros pénzt fizettek a fogadóirodák. A horvátok győzelemére kínált tippünk tehát rendkívül pechesen, de elment.

[1695441] 2016-06-17 18:00:00 Csehország - Horvátországx;

Az esti találkozón a címvédő spanyol válogatott rendkívül simán győzte le Törökország együttesét, a 3-0-s végeredmény nem is tükrözi híven a felek közti különbséget. A spanyolok Morata és Nolito góljaival az első félidőben gyakorlatilag két perc alatt eldöntötték a három pont sorsát. Morata a második félidő elején is betalált - igaz a találat lesről született - unalomba fullasztva ezzel a mérkőzés hátralévő részét. A spanyol válogatott góljainak számára vonatkozó tippünk így is simán bejött, 1.70-szeres oddsszal örvendeztetve meg a fogadókat.

A spanyolok két győzelemmel címvédőhöz méltó módon vezetik a csoportjukat, és már továbbjutottak, a törökök pedig minden bizonnyal búcsúznak az Európa-bajnokságtól, csak a csehek legyőzése és a többi csoport eredményeinek rendkívül szerencsés alakulása esetén kerülhetnek a legjobb 16 közé.

 

[1695440] 2016-06-17 21:00:00 Spanyolország - Törökországx;
161810