EURO 2016

Aligha a meglepetések napja lesz a pénteki

Egyértelmű esélyese van mindhárom mai mérkőzésnek, de gólparádét ma se várjunk.

161810

Spanyolország-Törökország

Nem nyújtott meggyőző teljesítményt Törökország Horvátország ellen, a címvédő spanyolok ellen azonban már nem fér bele a fiaskó Turanéktól, egy vereséggel gyakorlatilag elbúcsúznának az Eb-től. A spanyol csapat azonban remekül játszott a csehek ellen, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha két győzelemmel kezdenék a viadalt.

"Soha nem voltam az a edző, aki azt mondta a játékosainak, hogy csak ússzuk meg gól nélkül és vagdossuk előre a labdákat. De a spanyolok ellen nem is lehet így játszani, mert ha csak védekezünk, akkor előbb-utóbb felőrölnek és gólt rúgnak. Mi úgy tervezzük, hogy a saját játékunkat játsszuk, amely ellenféltől független.

Sokkal elszántabbak, sokkal egységesebbek, sokkal "törökebbek" kell legyünk pénteken, ha meg akarjuk verni Spanyolországot" - mondta Fatih Terim.

[1695440] 2016-06-17 21:00:00 Spanyolország - Törökországx

Hiányzó egyik oldalon sincs, de azért figyeljünk oda, nem kizárt, hogy ezúttal Iker Casillas véd majd és nem David de Gea. Vélhetően a kezdőben kap helyet a túloldalon Arda Turan is, akit nagyon sokan kritizáltak a horvátok elleni mérkőzés után, így ha a spanyolok ellen is gyenge teljesítményt nyújt, könnyedén a padon találhatja magát. "A sztárjainktól ennél sokkal több kell. Igaz, hogy csapatjáték, de legjobbakkal szemben nagyobb az elvárás is" - mondta Terim.

A két gárda tíz hivatalos mérkőzést játszott eddig, melyből egyszer nyertek mindössze a törökök, azt is 1954-ben. Nem várható könnyű mérkőzés spanyol oldalról, ahogy igencsak elmaradoztak eddig a kiütéses győzelmek az Eb-n. Sovány, de magabiztos spanyol sikert jósolunk.

hatharom.com-tipp: Hazai csapat több, mint 1,5 gól
TippmixPro @1.70
[1695440] 2016-06-17 21:00:00 Spanyolország - Törökországx;
161814

Olaszország-Svédország

A belgák elleni meglepő sikert követően újabb győzelemre, ezzel pedig a biztos továbbjutás kiharcolására készül az olasz válogatott a svédek ellen. Antonio Conte csapatának minden esélye meg is van erre, hiszen a svédek egyáltalán nem nyújtottak meggyőző teljesítményt az írek elen és továbbra is úgy látszik, egyemberes csapat a skandináv legénység.

[1695446] 2016-06-17 15:00:00 Olaszország - Svédországx

Elemzések szerint ez is lesz a meccs kulcskérdése, vagyis hogy Giorgio Chiellini és a védelem többi tagja megállítja-e Zlatan Ibrahimovicot. "Számomra Giorgio a legkeményebb és legnehezebb ellenfél, nem szeretek ellene játszani. Nem hagy levegőhöz jutni, nem hagy semmi teret sem neked" - mondta Ibra egykori csapattársáról.

Cone nem valószínű, hogy sokat változtat korábbi kezdőjén, habár egyes források arról szólnak, nem az Eder-Pellé, hanem a Zaza-Immobile duó kezd majd, míg a svédeknél Ibra csatártársa vélhetően Guidetti lesz, nem pedig Marcus Berg.

Újabb svéd szenvedést és újabb olasz győzelmet várunk.

hatharom.com-tipp: Olaszország
TippmixPro @1.85
[1695446] 2016-06-17 15:00:00 Olaszország - Svédországx;

Csehország-Horvátország

Hiába védekezett jól a cseh csapat, a 87. perc végül elhozta vesztüket Spanyolország ellen, így a nagy erőfeszítéseknek nem lett pontszerzés a vége. A horvát gárda azonban remek futballal verte Törökországot, bejelentkezve ezzel a csoportelsőségért. A kockás mezes szomszédaink most is esélyesként lépnek pályára, de valószínűleg a csehek komolyabb ellenállást nyújtanak majd.

[1695441] 2016-06-17 18:00:00 Csehország - Horvátországx

Pavel Vrba csapatánál Boreck Dockal játéka kérdéses, rajta kívül mindenki bevethető, így vélhetően ismét egy 4-2-3-1-es felállást alkalmaz majd a mester, Neciddel az élen. A horvátoknál leginkább Dario Srna játéka kérdéses, ám a hírek szerint az édesapját gyászoló sztár vállalja majd a játékot, így Ante Cacic vélhetően szintén 4-2-3-1-es felállásban küldi pályára fiait - itt Mario Mandzukic lesz a gólfelelős.

Már a tornára is a horvátok érkeztek jobb formában, immáron szeptember óta veretlenek Modricék. Most sincs semmi okunk a cseheket favorizálni, ahogy a két csapat utolsó meccsén is a horvátok diadalmaskodtak. Véleményünyk szerint megteszi második lépését is a csoportelsőség felé a horvát gárda.

hatharom.com-tipp: Horvátország
TippmixPro @1.97
[1695441] 2016-06-17 18:00:00 Csehország - Horvátországx;