Copa América

Nagy csatát hozhat a brazilverő Peru és a hektikus Kolumbia negyeddöntője

A két argentin tréner összecsapásán esélyesebb Kolumbia, de Peru Brazíliát is megverte nemrég.

Ember legyen a talpán, aki meg tudja jósolni, mit hoz majd a Peru-Kolumbia összecsapás, a két fél ugyanis finoman szólva sem nyújt kiegyensúlyozott teljesítményt az idei Copán. Egy biztos: sok gól az nem lesz.

Kolumbia két győzelemmel kezdte a tornát, a két erősebb rivális ellen sikerült nyerniük, majd Costa Ricától vereséget szenvedtek Jamesék, így csoportmásodikként Paraguay helyett Peruval játszanak majd, ami közel sem biztos, hogy rossz döntés volt. Ennek fényében egyébként az argentin mester, José Pekerman pihentette is legjobbjait a közép-amerikai csapat ellen, így James Rodríguez és Juan Cuadrado is csak csereként kapott lehetőséget, Murillo és Bacca pedig még úgy sem, valamint a kaput sem Ospina védte.

[2156860] 2016-06-18 02:00:00 Peru - Kolumbiax

Perunak azonban fontos volt a győzelem, ugyanis ha elbuktak volna Brazíliával szemben, ugrott volna a továbbjutás is. Más kérdés, hogy Raul Ruidiaz 75. perces, kezezős találata még sokáig beszédtéma lesz. Az Inkák jól futballoztak a brazilok ellen, de például Haitit csak 1-0-ra tudták megverni.

"Nagyon fontos, hogy jó fizikai állapotban legyünk, de sok mérkőzésen végül inkább a mentális felkészültség dönt. Úgy hiszem, megfelelően rákészültünk a találkozóra, így bizakodóak vagyunk" - mondta Carlos Sanchez, a kolumbiaiak középpályása.

[2156860] 2016-06-18 02:00:00 Peru - Kolumbiax;5

Csupán egyetlen hiányzója lesz a csapatoknak, Victor Yotun, a peruiak játékosa kisárgázta magát. Természetesen itt már semmilyen pihentetés nem várható, Pekerman 4-2-3-1-es felállásában helyet kap James, Cuadrado és Bacca is, míg a szintén argentin Ricardo Gareca 4-3-3-ban, a perui legendával, Guerreróval az élen vág neki a szombat hajnali mérkőzésnek.

Tavaly három mérkőzést is játszottak egymással a csapatok, két döntetlen mellett egyszer nyert Kolumbia. Érdekesség azonban, hogy az utolsó kilenc meccsen egyszer sem esett több, mint három gól, olyannyira, hogy a gólátlag csupán 1,33. Esélyesebb Kolumbia, szerintünk ők csatlakoznak az Egyesült Államokhoz az elődöntőbe, de azért sok gólra ne számítsunk.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.55
[2156860] 2016-06-18 02:00:00 Peru - Kolumbiax;