Kézilabda

Marko Kopljar Veszprémben folytatja!

A horvát válogatott jobbátlövő korábban Párizsban és Barcelonában és kézilabdázott.

"A világ egyik legjobb jobboldalát építi a Telekom Veszprém együttese” – így jellemezte a csapat döntését Eklemovic Nikola sportigazgató. "Jobbszélen Marguc, Gajic és Gulyás, jobbátlövőben Nagy Laci, Kopljar és Ancsin Gabi áll Sabaté mester rendelkezésére a következő szezonban."

Marko Kopljar két évre szerződött a Bajnokok Ligája háromszoros döntős Telekom Veszprém együtteséhez. Kopljar 30 éves, 210 cm magas, 124-szeres horvát válogatott, olimpiai bronz-, világbajnoki-, valamint Európa Bajnoki ezüst és bronzérmes. 2012 és 2015 között a PSG Handball játkosa volt, míg az elmúlt szezonban a Barcelona csapatát erősítette.

"A legjobb erőben, és a legjobb korban van van Marko, aki örömmel jön Veszprémbe"– tette hozzá Eklemovic, aki így folytatta – "Nemcsak a jobboldalunk lesz erős. Középen ott van Aron Palmarsson, Chema Rodriguez és Lékai Máté, baloldalon átlövőben Momir Ilic és Iván Sliskovics, bal szélen pedig Cristian Ugalde és Iváncsik Gergő vitézkedhet. Beállóban a már magyar állampolgár Sulic Renato és Andreas Nilsson, a kapuban pedig Mirko Alilovic és Mikler Roland. Védekezésben sem leszünk gyengék: Schuch Timuzsin és Mirsad Terzic is a világ legjobbjai közé tartoznak. És akkor még nem beszéltünk a fiataljainkról... Szóval gőzerővel megyünk előre!”

Forrás: handballveszprem.hu