EURO 2016

A cserék és a szerencse hozta meg Anglia kínkeserves győzelmét

Roy Hodgson az összes csatárát lecserélte, ez pedig végül kifizetődő lépésnek bizonyult.

161802

Meglepő módon nem változtatott kezdőjén Roy Hodgson, noha az angol csapat gyenge teljesítményt nyújtott Oroszország ellen és már a Szbornaja elleni mérkőzést találkozót megelőzően és kritizálták az angol trénert, hogy miért változtatott hirtelen a felállásán és az alapemberein. Ennek megfelelően Jamie Vardy ismét csak a padon kapott helyet, míg Sterling és Lallana fogalaltak helyet Kane mellett.

Az első néhány perc viszonylag alacsony színvonala után belelendültek a felek mind a játékba, mind pedig a szabálytalanságokba. Sajnos a helyzetek azonban el-elmaradoztak, inkább a vagdalkozásé volt a főszerep. Az első igazán érdekes történésig a 32. percig kellett várnunk, ekkor Harry Kane ugrott fel fejelni, ám valahogy Ben Davies kezére pattant mellette a labda. Talán adható lett volna az esetre a büntető. A félidő lefújása előtt aztán jött a hidegzuhany, Gareth Bale ismét bevágott egy szabadrúgást, így Wales vonulhatott vezetéssel a félidőre.

A második játékrészre azonban már Sterling és Harry Kane sem futhatott ki, helyettük érkezett Sturridge és Jamie Vardy. Éppen utóbbi szerzett gólt az 58. percben egy kapu előtti kavarodás után. A Leicester City támadójának hatalmas szerencséje volt, kétméteres lesen állt, ám a labda két walesi védőt is érintve jutott el hozzá.

A következő perceket nagyon megnyomták Hodgson fiai, de a vezető gól csak nem akart megérkezni. Jött viszont a pályára Marcus Rashford, a Manchester United ígérete - vagyis a szövetségi kapitány alig egy óra alatt lecserélte mindhárom támadóját. Az üdvösséget végül a 91. percben egy újabb cserejátékos, Daniel Sturridge hozta meg, aki hihetetlen szerencsés körülmények között lőtte be Collins kapujába a labdát. A győzelmével Anglia szinte biztosan megváltotta jegyét a legjobb tizenhat közé, míg Walesnek pontot kell szereznie Oroszország ellen.

[1695429] 2016-06-16 15:00:00 Anglia - Walesx;