EURO 2016

Cidrizhetnek a szlovákok, eldőlhet az A-csoport

Az orosz-szlovák mérkőzés igazi ki-ki meccsnek ígérkezik, a vesztes fél akár el is búcsúzhat Eb-álmaitól.

161802

Oroszország-Szlovákia

Győzelem nélkül hozta le az első kört Oroszország és Szlovákia, no de teljesen más a két csapat helyzete. Míg a Szbornaja pontot mentett az utolsó percben a csoportfavorit angolok ellen, addig a szlovákok kikaptak attól a Walestől, amelyet egyesek a végső győzelemre is esélyesnek tartanak, míg mások azonnal kiesést várnak tőlük. Az egyértelmű tehát, hogy északi szomszédunknak most nyernie kell, hiszen az utolsó körben Anglia ellen nem reménykedhetnek túl sok pontban.

[1695428] 2016-06-15 15:00:00 Oroszország - Szlovákiax

"Dehogy volt eufória a csapatnál, szó sem volt ilyenről. Ez csak egy mérkőzés volt, nem értünk el még semmit. És azt sem gondolom, hogy a szlovákok ellen favoritok lennénk. Úgy kell játszanunk, ahogy tettük Anglia ellen. Se könnyebb, se nehezebb nem lesz ma délután, csak más. Még mind a négy együttesnek van esélye továbbjutni" - nyilatkozta Leonid Sluckij.

A szlovákok trénere, Ján Kozák pedig elmondta, elemezték a Wales elleni kudarcot, igyekezett felhívni fiaiat a hibákra.

A két csapat kezdőcsapatában hatalmas változások nem várhatóak, noha egyik fél sem teljesített jól az első körben. Az oroszoknál várhatóan ugyanúgy Dzyuba kezd majd, míg a szlovákoknál ismét Hamsiktól várják majd a megváltást a többiek.

A felek utolsó két mérkőzését 1-0-ra nyerte Oroszország és most is az a papírforma, hogy kevés gól esik. Márcsak azért is, hiszen az évezredbeli hat találkozójukból egy sem végződött két gólnál többel, a gólátlag pedig mindössze 1,17.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.50
[1695428] 2016-06-15 15:00:00 Oroszország - Szlovákiax;

Románia-Svájc

Kis túlzással élet-halál kérdés a román csapat számora, hogy legalább egy pontot megcsípjen Svájc ellen, ugyanis ha ismét vereséget szenvednek, vélhetően elbúcsúzhatnak a továbbjutis esélyeiktől. Svájc csapata sem maradhat pont nélkül, hiszen ők pedig a házigazda franciákkal játszanak az utolsó körben, így a dolgok szerencsétlen alakulása esetén ők is három ponttal zárhatnák a kört.

161797

"Extrém fontos ez a meccs számunkra és az egész ország számára. A franciák elleni vereség után a legfontosabb dolgunk a fizikai és mentális felfrissülés volt, remélem, ez megfelelően sikerült. Jól játszottunk a franciák ellen pénteken, volt esélyünk pontot szerezni, de nem mondhatjuk, hogy ne lenne megérdemelt a hazai siker.

[1695422] 2016-06-15 18:00:00 Románia - Svájcx

Nagyon jó csapat ellen játszunk majd, tudjuk, hogy a legjobbunk kell a sikerhez." - nyilatkozta Iordanescu, a románok kapitánya.

Történelmi tettet hajthat végre Svájc, hiszen két csoportmeccset még soha nem nyertek meg a kontinenstornán. Úgy véljük, egyértelműen a helvétek az erősebb csapat, meglepő lenne, ha vereséget szenvednének.

hatharom.com-tipp: Svájc vagy döntetlen
TippmixPro @1.35
[1695422] 2016-06-15 18:00:00 Románia - Svájcx;

Franciaország-Albánia

Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt Albánia hazia pályán legyőzte barátságos meccsen Franciaországot, másfél évvel ezelőtt pedig idegenben lepték meg egy döntetlennel a balkániak a 2016-os Eb házigazdáját. Most azonban szó sincs ilyen lehetőségről, nem túlzás azt állítani, csupán a franciák győzelmének különbsége kérdéses.

"Óriási hangulat várható, nagyon várjuk a mérkőzést. Az új Vélodrome tökéletesen alkalmas megünnepelni a futballt, midnig öröm ide visszatérni. Szeretnénk 1998 után most egy új történelmet írni, a fiatal szurkolóknak is örömet szerezni. Albánia nagyon jól szervezett, jó csapat, oda kell figyelni rájuk. Láttam őket Svájc ellen, megérdemelték volna a döntetlent" - dicsérte az ellenfelet Deschamps mester.

[1695421] 2016-06-15 21:00:00 Franciaország - Albániax

Az albán csapatban mindenképpen lesz változás, Cana ugyanis eltiltott, míg Kace sérült, a franciáknál viszont ugyanaz a tizenegy futhat ki a pályára, mint pénteken.

Igazából az albánok örülhetnek, ha megússzák egy kétgólos veréssel, gólt szerezni aligha tudnak majd. Véleményünk szerint megszületik az Eb első kiütése.

hatharom.com-tipp: Franciaország -1 (európai hendikep)
TippmixPro @1.65
[1695421] 2016-06-15 21:00:00 Franciaország - Albániax;
euro-2016