Tipp

Első az utolsó ellen, mégis jó az odds

  • varin

Balkezesek dobnak a nyugati csoportrangadón, de minden abba az irányba mutat, hogy a Rangers folytatja jó szériáját.

Az elmúlt hetekben többször is fogadtam a Texas Rangers csapatára, remek formában vezetik ugyanis a déliek az AL nyugati csoportját. Habár idegenben csak 15-14 a mérlegük, mindent egybevetve az utolsó 22 meccsükből 17-et megnyertek, utoljára éppen az Oakland Athletics ellen volt egy hosszabb vereségszériájuk.

Az előzetes hírekkel ellentétben nem a fiatal Yu Darvish kezd majd, hiszen ő sérüléssel bajlódik, hanem helyette Cesar Ramos, aki idén felváltva kezdett és állt be csereként. A rutinos dobónak egy rosszabbul sikerült meccse van csupán, akkor a Chicago White Sox kapta el őt, ám ezt leszámítva akár kezdőként dobott, akár csereként, jó teljesítményt nyújtott. Az utolsó négy meccsen 16.1 inning alatt négy pontot kapott csak.

Odaát Sean Manaea dob majd, aki lényegesen hektikusabb kollégájánál. Tulajdonképpen nyolc meccséből csak kettő sikerült igazán jól, egyik a liga egyik leggyengébb csapata, a Minnesota ellen, a másik pedig éppen a Texas elleni 3-1-es győzelem alkalmával.

Fontos tényező lehet, hogy mindkét dobó balkezes. Márpedig a ligában a legjobban a Texas üti a balosokat, .288-as átlaggal, amibe belefért húsz hazafutás is. Ezzel szemben az Oakland csak .252-vel üti őket, ami szignifikáns különbségnek számít. Az "On Base Percentage" is sokkal-sokkal jobb a Texasnál, vagyis az az adat, hogy milyen hatékonysággal tudnak bázisra futni az ütők.

Hiába tudta kisöpörni egyszer az Oakland hazai pályán a Texast, utolsó nyolc meccsükből hetet elveszítettek, míg a Rangers remek formában van. Ezúttal a vendégek húzzák majd be a seriest és az első mérkőzést.

hatharom.com-tipp: Texas Rangers
Odds: 2.01
Tét: 5/10
Eddig éri meg: 1.90