EURO 2016

Egy gól és nagy csata Párizsban

Nem hozott jó játékot az első vasárnapi mérkőzés, de a horvátok megérdemelten húzták be a három pontot.

A párizsi időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, a törökök és a horvátok szakadó esőben kezdték meg a D-csoport küzdelmeit. Lendületesen, izgalmasan kezdődött a mérkőzés, a horvátok nagyon hamar helyzetbe kerültek. A feszült légkör már az első pillanattól érezhető volt, noha a szurkolók a mérkőzést megelőzően még békésen sörözgettek egymás társaságában.

161810

Az első fél óra egyértelműen a horvátok fölényével telt, habár a legnagyobb lehetőséget Ozan Tufan hagyta ki, akinek a fejesét a gólvonalról szedte ki Subasic kapus. A 41. percben aztán Luka Modric egy gyönyörű kapáslövéssel megszerezte a vezetést a szomszédainknak.

A 0-0-t védő törököknek tehát taktikát kellett váltaniuk a második félidőre, hiszen a defenzív futball már nem vezetett volna célra. Az első nagy helyzet mégis a horvátok előtt adódott, Dario Srna 22 méterről csavart a keresztlécre. Mandzukicék ezután is játszották rendkívül érett, taktikus futballjukat, amely nem engedett teret a törökök gyengécske támadójátékának, ellenben a kontrákban ott rejtőzött egy mindent eldöntő gól veszélye. Perisic révén a 70. percben még egy kapufát elértek a kockás mezesek, de gól már nem esett a folytatásban.  A horvátok végig kézben tartották a mérkőzést, remekül védekeztek és tartották a labdát, húzták az időt. Győzelmük nagyon sokat érhet még egy ilyen kemény kvartettben.

[1695438] 2016-06-12 15:00:00 Törökország - Horvátországx;