EURO 2016

Ennél lényegesen több kell a németektől

Az ukránok 45 percig parádésan játszottak, ám végül a németeké lett a három pont.

A párizsi vihar szerencsére nem jutott el a lengyel-északír meccs színhelyére, Nizzába, így a C-csoport két szereplője remek időben léphetett pályára. A lengyelek pedig már az első perctől ellenfelük tudtára adták, bizony itt a három pont a céljuk. Lewandowskiék hatalmas helyzetekbe ugyan nem kerültek, de végig ott járatták a labdát Laffertyék kapuja előtt. Az áttörés az első félidőben nem következett be, keményen védekezve tartották a gólnélküli ikszet az északírek.

50 percen keresztül a selejtezőbeli csoportellenfelünk meg sem próbált kapura lőni, ám a végig agilisan futballozó Arkadiusz Milik végül megszerezte a vezetést a lengyeleknek, így Michael O'Neil csapata ki kellett jöjjön a sündisznóállásból.

Az utolsó 35-40 perc sajnos nagyon gyenge iramban telt, a lengyelek nem kockáztattak feleslegesen, az északírek pedig helyzetbe kerülni is esélytelenek voltak, hiába álltak át kétcsatáros játékra. Így végül marad egy sovány, de annál értékesebb lengyel győzelem.

[1695433] 2016-06-12 18:00:00 Lengyelország - Észak-Írországx;

Lille-ben Németország és Ukrajna feszült egymásnak a nap utolsó találkozóján. Az ukránok négy győzelemmel a tarsolyukban érkeztek, így joggal tarthatott a világbajnoki címvédő német csapat a kemény keleti gárdától. És bizony nagyon veszélyesen is kezdtek az ukránok, Neuernek két óriási bravúrra volt szüksége az első 30 percben.

Igaz, közben Mustafi fejelt egy nagyon szép gólt. Az első félidő azonban közel sem azt hozta, mint amire számítottunk, Ukrajna ha nem is lefutballozta a németeket, de minimum egyenrangú partnere volt a Nationalelfnek.

A szünetben Löwnek akadt feladata, csapata védekezése ugyanis csapnivaló volt, a középpályán pedig többször is átfutottak Konoplyankáék.

A második játékrészre már összekapta magát a német gárda, nem hagytak annyi teret az ukrán felfutásoknak, támadásban pedig sokszor lőttek kapura, így inkább érett a második német találat, mint az egyenlítés. Götzéék azonban csak a 90. percben tudták eldönteni végleg a mérkőzést, Mesut Özil passzából a csereként beálló Bastian Schweinsteiger biztosította be a sikert.

[1695432] 2016-06-12 21:00:00 Németország - Ukrajnax;