Magyar foci

NB II-ben folytatná a feljutást elbukó Győr

Bekő Balázs csapata reménykedik benne, hogy nem minden csapat tudja vállalni a másodosztályú szereplést.

Negyedik helyen végzett csupán az NB III Nyugati csoportjában az ETO FC Győr, ezzel nem jutottak fel a másodosztályba. A szezon közben edzőt váltó csapatnál készülnek a következő szezonra, ám mint azt Drucskó Zoltán az ETO FFC ügyvezetője a kisalfold.hu-nak elárulta, merészebb terveik vannak, mint az NB III.

A Győri ETO csapatát 2015 májusában zárták ki az NB I-ből, mivel a klub nem tudott eleget tenni a licencadó bizottság követelményeinek.

"Nemcsak bízunk benne, hogy ránk mosolyog a szerencse, hanem teszünk is érte. Az NB II-ben június 13-án, hétfőn tizenkét órakor jár le a nevezési határidő. Az ETO a legjobb fel nem jutott helyen végzett az NB III-ban, amennyiben valamely előttünk végzett klub nem tudja teljesíteni az NB II-es indulás kemény feltételeit, abban az esetben a Magyar Labdarúgó Szövetség feltölti a második vonal mezőnyét. Ha bennünket felkérnek, akkor mi eleget tudunk tenni az NB II feltételeinek."

Bármelyik osztályban is kezdi meg jövőre a szereplést az ETO, a keret rendesen kicserélődik majd. Bekő Balázs biztosan marad a kispadon, ám a játékosok közül többre nem tart igényt a szakvezetés.

"Bekő Balázs jól sikerült választás volt. A munkájával teljes mértékben elégedettek vagyunk, jelentős érdemei vannak abban, hogy az ETO a jelenlegi pozícióban várja a hétfői fejleményeket. A vezetőedzővel szóban megállapodtunk a folytatásról, de a szerződést idő hiányában még nem írtuk alá. A játékoskeretben nagy változások lesznek a nyáron.

Nyolc, de inkább tíz labdarúgótól megválunk és a helyükre NB I-et vagy NB II-t megjárt, a csapat számára erősítést jelentő futballistát igazolunk. Öten már aláírták hozzánk az átigazolási lapot, de a nevüket az ő érdekükben egyelőre nem kívánjuk nyilvánosságra hozni."

A lap meg nem erősített információi szerint az NB I-es rutinnal is rendelkező Graszl Károly már alá is írt a Rába partjára.