Tenisz

Nadal nem indul Wimbledonban

  • hatharom.com

A spanyol klasszis a Párizsban összeszedett csuklósérülése miatt hagyja ki a szezon harmadik Grand Slam-tornáját.

A 14-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal csütörtökön jelentette be, hogy a csuklósérülése miatt nem tud részt venni a június 27-én rajtoló angol nyílt teniszbajnokságon, amelynek kétszeres bajnoka.

"Szomorú vagyok miután beszéltem az orvosaimmal, és megkaptam az utolsó orvosi vizsgálat eredményeit, sajnos nem tudok játszani Wimbledonban" - írta Nadal a Facebook-oldalán. "Ez egy nagyon nehéz döntés volt, de időre van szükségem a felépüléshez. Köszönöm a sok támogatást, különösen a rajongóimnak. Az ilyen üzenetek rengeteget jelentenek számomra."

Rafa a kedvenc tornáját, a Roland Garrost sem tudta végigjátszani. Nagy magabiztossággal vette az első két akadályt, amellyel egyébként elérte a bűvös 200-as számot, ami a GS-meccsek győzelmét illeti. Ám, mint utólag kiderült, már ezeken a mérkőzéseken is fájdalomcsillapító injekcióval játszott, a harmadik fordulós összecsapására pedig nem állt ki. Teljesen váratlan volt a visszalépése, akkor azt mondta, hogy a karrierjét kockáztatná, ha folytatná a versenyt.

Ezek után a wimbledoni torna lemondása már valószínűleg kevésbé volt fájó számára, hiszen a londoni gyepen az elmúlt négy évben nem sok babér termett számára. A bukmékerek a visszalépése előtt is elsősorban a Novak Djokovics, Roger Federer, Andy Murray trióval számoltak.

Ki lesz 2016 wimbledoni bajnoka? - a    szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.75
Andy Murray 4.25
Roger Federer 9.50
Milos Raonic 18.50
Stan Wawrinka 20.00
Nick Kyrgios 25.00
Kei Nisikori 32.00