Magyar válogatott

Jól jönnek a mókás világklasszis tanácsai

  • hatharom.com/MTI

Kulcsfontosságúak lehetnek a rögzített szituációk Guzmics Richárd, a franciaországi Európa-bajnokság nyitányára készülő magyar labdarúgó-válogatott védője szerint.

Fotó: mlsz.hu

A nemzeti csapat első hivatalos sajtótájékoztatóján, pénteken Montauroux városában a Wisla Kraków futballistája megjegyezte, szerencséjükre a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs kiválóan végzi el ezeket a pontrúgásokat, az ausztriai edzőtáborban pedig rengeteget gyakorolták a rögzített helyzeteket.

Guzmics újságírói felvetésre reagálva elmondta - az MLSZ honlapja szerint -, megtisztelőnek érzi, ha bárki is vezérnek tartja őt, de négyen alkotják a védelmet, ráadásul a csapat ereje az egységesség, azaz mindenki kiveszi a részét a támadásból és a védekezésből egyaránt.

"Nem mondanám, hogy a védelem vezére vagyok. A csapat együtt védekezik és együtt támad, így nem egy emberen múlik, ha gólt kapunk, mint ahogy nem egy ember érdeme, ha nullára hozunk egy meccset. A selejtezőkön ez többször is sikerült, így megmutattuk: szervezettek vagyunk. Fontosak a rögzített helyzetek, és nagyon jó, hogy Dzsudzsák Balázs személyében van egy remek bal lábbal rendelkező játékosunk. Sokat gyakoroltuk ezeket a szituációkat, szeretnénk sikeresek lenni a pontrúgásokból"- nyilatkozta a Wisla Krakkó légiósa.

Szerinted mire megy a válogatott az Eb-csoportban?x;

A sajtótájékoztatón részt vett Korhut Mihály is, aki az osztrákok elleni első találkozóval kapcsolatban megjegyezte, remek játékosok alkotják a rivális keretét, ugyanakkor a magyar válogatott szakmai stábja maximálisan felkészíti majd őket a nyitómérkőzésre.Újságírói kérdésre Korhut Andreas Möllerről is mondott néhány gondolatot. "Andreas Möller nagyon jó edző, nem véletlenül futott be ekkora karriert. Minden labdaérintésén látszik, hogy nagyon képzett, technikás játékos volt, és még mindig nagyszerűen bánik a labdával. Sokat számít a csapatnak, hogy egy ilyen világklasszis van mellettünk, a tanácsai és a tapasztalata jól jönnek majd az Eb-összecsapásokra is. Nem utolsósorban egy rendkívül jó kedélyű, mókás ember"  - fogalmazott a debreceniek védője.

A válogatott pénteken délelőtt edz, ezt követően átköltözik végleges szálláshelyére, Terre Blanche-ba, majd délután Bernd Storck szövetségi kapitány már itt vezényel tréninget a 23-as keret tagjainak.

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott kedden Ausztriával csap össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele.

161819
[2148258] 2016-06-14 18:00:00 Ausztria - Magyarországx;
euro-2016