EURO 2016

Hosszú szenvedés érhet véget - Pelé

A brazil csillag szerint az angolok '96 után ismét minimum a legjobb négy közé kerülhetnek.

1966 óta nem nyert nagy tornát az angol válogatott és a legjobb négy közé is húsz évvel ezelőtt jutottak utoljára. Idén azonban meglehet az áttörés, az angol csapat ugyanis nagyon erős kerettel, tele reményekkel utazott Franciaországba. A helyi média elvárása is hatalmas Roy Hodgson válogatottjával szemben és a brazil csillag, Pelé is úgy gondolja, komolyan kell számolni a Háromoroszlánosokkal.

"Nagyon jó stílusuk van, Rooney pedig kiváló vezér. Vannak fiatal tehetségeik, akikre építeni lehet. Valamiért ez a csapat az elmúlt néhány tornán nem szerepelt túlságosan jól, de nincs különösebb oka, hogy ez idén is így lesz. Ez egy igazán jó lehetőség Anglia válogatottjának, hogy egy világversenyen érjen el nagy sikert" - mondta a legenda.

Pelé egyébként az angolok dicsérete ellenére sem változtatott álláspontján, korábban úgy nyilatkozott, Németország a legjobb opció a végső győztes megfogadására. A háromszoros világbajnok elmondta, nagyon tiszteli a hispán válogatottat is, amiért olyan nagy sztárokat sikerült pótolniuk, mint Xavi vagy Xabi Alonso. "Normális esetben nagyon sokáig tartana, amíg két ilyen remek játékos pótlására megfelelő személyeket találnak, de a spanyoloknál rendelkezésre állnak ezek a futballisták. A spanyolok erősségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy Juan Matának nincs helye a csapatban." Pelé továbbá kiemelte az Iniesta-Busquets kettőst, valamint Cesc Fábregas és David Silva képességeit is.

A fogadóirodáknál továbbra is Franciaország sikerére kínálnak a legalacsonyabb oddsot, míg az angol csapat a német és a spanyol mögött a harmadik helyen található.

Melyik csapat nyeri az Európa-bajnokságot?
   
Franciaország 4.00
Németország 4.50
Spanyolország 6.25
Anglia 9.00
Belgium 11.00