EURO 2016

A végén lőtt bombagóllal nyertek a franciák - videó

  • hatharom.com |Fotó: MTI

Franciaország Dimitri Payet 89. percben szerzett bombagóljával 2-1-re megnyerte a Románia elleni nyitómérkőzést a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Nagyot küzdött a házigazda, de hozta a kötelezőt

Eb-hírek, csapatinformációk, keretek, elemzések egy helyen!

A közel 20 perces nyitóünnepség után jól kezdtek a csapatok, hiszen az első negyedórában több komoly helyzetet is feljegyezhettünk. A franciák kapuját védő Hugo Lloris mutatta be az Eb első bravúrját, miután egy szögletet követően Bogdan Stancu 4 méterről leadott lövésébe vetődött bele. Nem sokkal később Griezmann fejelt egy kapufát közvetlen közelről, de a kezdeti lendület után alábbhagyott az iram, a román csapat nagyon masszívan védekezett, a franciák pedig leginkább a pálya középső harmadában járatták a labdát. Az első játékrész vége felé újra Griezmann előtt adódott lehetőség, de Payet beadását nem sokkal a jobb kapufa mellé helyezte, majd a hosszabbításban 9 méterről Olivier Giroud fejelt nem sokkal a kapu fölé.

161797

A fordulás után sebességet váltottak a franciák, az 57. percben a remekül játszó Payet beadása után az Arsenal csatárának fejesével meg is szerezték a vezetést (1-0). Alig nyolc perccel később Evra szabálytalansága miatt Románia büntetőhöz jutott, amit Stancu magabiztosan értékesített is, így újra döntetlen lett az állás (1-1). A házigazda ezt követően már nem igazán tudott veszélyeztetni, jól zárt a román retesz, és amikor már úgy tűnt, hogy a pontosztozkodás lesz a vége, jött Dimitri Payet és a 89. percben egy remek lövéssel megnyerte Franciaországnak a meccset (2-1).

Payet volt a nyitómeccs hőse, gólpasszt adott és bombagólt lőtt

A gallok így ha nehezen is, de megszerezték a három pontot és érvényesítették a papírformát. A végeredmény azt is jelenti, hogy hatharom.com is jól indította az Európa-bajnokságot, hiszen a mérkőzés előtt ajánlott 2.15-ös szorzós tippünk nyertes lett.

Szombaton három mérkőzéssel folytatódik az Eb, a csoport másik meccsén Albánia - Svájc, majd  a B-csoportban Wales - Szlovákia és Anglia - Oroszország találkozókat rendeznek. Jöhetnek a tippek!

 
[1695419] 2016-06-10 21:00:00 Franciaország - Romániax
[1695419] 2016-06-10 21:00:00 Franciaország - Romániax;
euro-2016